Jesienne przysmaki - jabłka, grzyby, ziemniaki

26.11 - 05.12

Menu tematyczne: jabłka, grzyby, ziemniaki

 

Browary Warszawskie

Browary Warszawskie zapraszają na jesienne zbiory!

Po udanym Dyniobraniu i Gęsinie na Świętego Marcina pora na kolejne tematyczne menu w Browarach Warszawskich! 

Najgorętsze miejsce w Stolicy zaprasza na ostatnie w tym roku jesienne zbiory! Chodzą Ci po głowie aromatyczne dania z jabłkami, grzybami i pieczonymi ziemniakami? Wpadnij na warszawską Wolę i spróbuj limitowanych dań z sezonowymi składnikami, które aktualnie królują w restauracjach i kawiarniach Browarów Warszawskich! 

Browary Warszawskie zapraszają na ostatnie jesienne zbiory w tym roku. Z tej okazji wybrane restauracje przygotowały specjalne dania z darami jesieni w roli głównej!

Poniżej przedstawiamy kulinarny rozkład jazdy w sezonowym wydaniu.

Browar Warszawski
Ziemniaki pieczone w Grillu Josper z grzybami i kwaśną śmietaną (przekąska ciepła)


DESEO Patisserie & Chocolaterie
Deser Mapple – mus na bazie syropu klonowego, jabłko w karmelu z wanilią, cynamonem i skórką pomarańczy oraz prażynką Speculoos z pestkami dyni i biszkoptem dyniowym


Bakery Browary Warszawskie
Ślimak z duxelle grzybowym, serkiem szczypiorkowym i piklowaną szalotką

Danish z jabłkiem


Gastronomja
Assettie z ziemniaków – babka ziemniaczana z musem z sera koziego i chipsem
(przystawka wegetariańska)

Stek z polędwicy wołowej z byka z gratin ziemniaczanym i swieżą truflą


Etno Café
Grzany sok jabłkowy

Munja
Pica Nikšicanka – sos śmietanowo-grzybowy, mozzarella fior di latte, grzyby sezonowe, rozmaryn


Piccola Italia & Mediterraneo
Oliwa extra virgin borowikowa 250 ml


Sos z borowikami i biała truflą 85 g


Sobremesa Tapas Bar
Tortilla Rellena con setas del bosque – hiszpański omlet ziemniaczany z cebulą, przekładany duszonymi podgrzybkami, serem Manchego z konfitowanymi pomidorkami cherry i aioli grzybowym

Tarta de Queso – tarta z kremem Philadelphia, karmelizowanymi jabłkami z cynamonem,
orzechami i musem malinowym


Vita Cafe
Szarlotka

Zimowa herbata jabłkowa

 

– Food Hall Browary –


Boston Burger
Burger 2 x 100 gramów wołowiny, coulis grzybowe, smażone boczniaki, czipsy, truflowe aioli, pikle


Jasna Sprawa
Danie Grzybowe – schab z gołąbkiem z grzybami, puree ziemniaczanym i sosem z trawy żubrowej


Octo pasta pizza
Pizza – mozarella fi or di latte, salsiccia bianca, ser pecorino, frytki

 

a’Panu occo?
Panuozzo tatar wołowy z majonezem anchois, marynowanym topinamburem i frytkami

Dowiedz się pierwszy

o planowanych otwarciach, nowościach i wydarzeniach

Zapisz się do naszego Newslettera i bądź zawsze na bieżąco.

*Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Echo Investment S. A. w celu otrzymywania informacji handlowych i marketingowych, w formie Newslettera Browarów Warszawskich.

*Wyrażam zgodę na wysyłanie informacji handlowej, w formie Newslettera Browarów Warszawskich, drogą elektroniczną na podany adres e-mail przez Echo Investment Spółka Akcyjna, al. Solidarności 36, 25-323 Kielce.

Zapisz się