Bohaterowie Food Hall Browary

Kolejny raz przed obiektywem Marcina Borunia stanęły osobowości Browarów Warszawskich. Tym razem, na jego zdjęciach uchwyceni zostali właściciele, szefowie kuchni i managerowie współtworzący koncepty, które rozgościły się w Food Hall Browary.

Chilli Ngo, Alicja i Filip Voigt, Alon Than, Przemysław Błaszczyk … to tylko niektórzy z bohaterów, których spotkać można odwiedzając Food Hall Browary Warszawskie na popołudniowe czy wieczorne wyjście ze znajomymi. Poznajcie bliżej resztę osób stojących za sukcesem tego wyjątkowego miejsca. Portrety osobowości z Food Hall Browary i innych lokali Browarów Warszawskich znajdziecie na wystawie spacerując wzdłuż ulicy Haberbuscha i Schielego. 

JASNA SPRAWA 

Jako reprezentant, za sterami Jasnej Sprawy stoi Adam Garlik który przywita Cię serwowanym tu mazurskim sandaczem, tatarem wołowym z marynowanymi borowikami czy pieczoną kaszanką. Poznaj swojskie choć często zapomniane produkty. Przekonaj się do flaków po warszawsku, domowych pyz i golonki wieprzowej z kremem chrzanowym. Odkryj to wszystko w nowym wydaniu i podaniu. Prima sort!

OCTO 

Znacie Dziurkę od klucza? Napewno! A jeśli nie, to szybko naprawcie ten błąd, bo nie trzeba przekonywać, że ta restauracja umie w makarony. A jeśli Ci sami właściciele: Stanisław Szpilkowski, Krzysztof Rek, Przemysław Błaszczyk otwierają Octo, to możesz mieć pewność absolutną, że tutejsze pasty, pizza i owoce morza będą absolutnie naj. Najlepiej sprawdzić to w ramach wieczoru z przyjaciółmi, choć i biznesowy lunch może w Octo kupić Wasze serca.

A' Panu occo?!

Kontynuując podróż po nowych wodach kulinarnej doskonałości, na które w Food Hall Browary wypłyną znani z sukcesu Dziurki od klucza i wyżej wspomnianego Octo, Ci sami ludzie, czyli: Stanisław Szpilkowski, Krzysztof Rek, Przemysław Błaszczyk przechodzimy płynnie do neapolitańskiego street foodu, który na stałe zagości w tym miejscu pod szyldem A'Panu occo?!. W tym miejscu zjecie np. pieczoną kaczkę w sosie hoisin, panierowaną na złoto mozzarellę z tatarem z pomidorów i bazyliowym majonezem, boczek BBQ czy chociażby pastry z sosem rosyjskim i kiszoną kapustą. Tak. To będą kanapki, które rozbiją bank.

ÖKARIMÅ RAMEN

Żeby próbować stać się modną zupą w kraju, w którym każda mama lub babcia ugotowała swoim dzieciom choć raz w życiu rosół, trzeba mieć jaja, I choć banalizowaniem ramenu byłoby nazwać go „rosołem z jajem”, to trochę w tym prawdy jest, Ramen nadał esencjonalnym bulionom i gotowanemu boczkowi zupełnie nowe znaczenie, a ten, który będzie serwowany w lokalu ÖKARIMÅ RAMEN u Karima Bibars prawdopodobnie zrobi niezłą furorę w mieście nad Wisłą.


BAR CENTRALNY 

Ale pisząc o ÖKARIMÅ RAMEN, nie możemy nie wspomnieć o Barze Centralnym. Za koncepcją (i za barem tego baru), stoi sam Karim Bibars –legendarny warszawski barman i zwycięzca polskiej edycji największego rumowego konkursu barmańskiego na świecie. Tak, to ten sam który stworzył ÖKARIMÅ RAMEN!


BOSTON BURGER

Head Chef - Tomek Sariusz-Wolski zaserwuje tutaj  burgery w klasycznej, oryginalnej formie. Bo – umówmy się – to właśnie ta tradycyjna amerykańska szkoła burgera wie, jak dać prawdziwą przyjemność jedzenia za pomocą bułki, mięsa i innych dodatków, o czym świadczy globalny sukces tego fast-foodowego gastrocudu. Wpadaj tu na cheeseburgera, double bacon, smash burgera czy ostre buffalo wings. Zanurz zęby w soczystych wołowinach limousine i hereford, otulonych w wypiekane na miejscu buły.


THE SEAFOOD BAR

Za ten koncept odpowiada absolwent słynnej londyńskiej szkoły kulinarnej „Le Cordon Bleu” i kucharz z doświadczeniem zdobywanym w Polsce i zagranicą. Jak sama nazwa wskazuje The Seafood Bar zaoferuje owoce morza i ryby, ale w porywającym, niebanalnym i nieoczywistym wydaniu. Spróbujesz tu doskonałych ostryg i innych owoców morza oraz ryb, którym towarzystwa dotrzyma kieliszek francuskiego szampana. Bezpretensjonalnie, bezsprzecznie oryginalnie i z gwarancją najwyższej jakości za którą stoi Właściciel Michał Magiel.


S’POKE & ŚLEDZIE

A skoro przed chwilą było o owocach morza i rybach to zostaniemy w podobnym temacie i przedstawimy kolejny koncept Michała Magiela. Buły piecze się tu na miejscu, a śledzie przybywają do S'poke & śledzie prosto z kutrów rybackich. Tu dowiesz się, co to znaczy congee i jak smakuje zdrowe śniadanie, lunch czy kolacja. Z owoców nie-morza robić się tu będzie na bieżąco orzeźwiające smoothie i soki oraz lemoniady. Całkiem spoko ma być także kawa od S'poke ;)

FALLA WRAP

Nie wiemy czy nazwa Falla wzięła się z połączenia w jedno imię imion Filipa i Ali(cji), którzy stoją za tą marką. Mowa o Alicji Voigt i Filipie Voigt. Wiemy za to, że wegemaniacy w Food Hall Browary odnajdą prawdziwe szczęście! Bo to włąśnie tu otwiera się Falla WRAP serwujące wrapy, burgery, kurczę-nie-kurczaki i niby-ryby. Roślinne wrapy bierze się włapy, znaczy w dłonie i przeżuwa, znaczy przeżywa wegelinarną rozkosz. Grasz w zielone? Tu będziesz zwycięzcą.

VIET NEM

Linh Nguyen od lat niepodzielnie włada azjatyckim obliczem kuchni w Warszawie, prowadząc tu naście autorskich restauracji. Teraz otworzyła w Food Hall Browary lokal Viet Nem, w którym Head Chef jest Chilli Ngo. Chilli otworzy nam oczy na piękno tradycyjnych wietnamskich pierożków, które wizualnie przypominają krokiety, znane są u nas jako sajgonki. Trudno o lepszy fast food w całej Azji i grzech nie spróbować tych, za którymi stoi cesarzowa dalekowschodnich smaków.

THE SUSHI

Właściciel Alon Than podobnie jak nazwę, w całym tym koncepcie stawia na prostotę i szczerość. A szef kuchni - Jakub Kazberuk nie ma czasu na dorabianie filozofii do sushi, odkąd w 2015 został... mistrzem świata sushi podczas globalnego turnieju kulinarnego w Tokio. Zostać mistrzem sushi w stolicy ojczyzny sushi? Trudno o lepszą rekomendację dla serwowanych tu rolek. Tym razem w roli jurora tychże rolek możesz zostać Ty. W The Sushi nie słuchasz o filozofii sushi, tylko przyswajasz ją w każdym kęsie.

SILK & SPICY

Szefem kuchni jest tu Zun Dungh, co już powinno pobudzić pracę kubków smakowych u wyznawców oryginalnej kuchni tajskiej. Stąd w Food Hall Browary bucha ta dalekowschodnia „aromatyka”, z wypełnionych po brzegi egzotyką dań. Nowoczesna „Azja na talerzu” i zniewalające połączenia oryginalnych składników – warzyw, owoców morza, mięs, świeżych ziół i różnorodnych przypraw, o których istnieniu większość Europejczyków nie ma bladego pojęcia. Silk & Spicy to punkt obowiązkowy dla głodnych kulinarnych zaskoczeń.


Dowiedz się pierwszy

o planowanych otwarciach, nowościach i wydarzeniach

Zapisz się do naszego Newslettera i bądź zawsze na bieżąco.

*Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Echo Investment S. A. w celu otrzymywania informacji handlowych i marketingowych, w formie Newslettera Browarów Warszawskich.

*Wyrażam zgodę na wysyłanie informacji handlowej, w formie Newslettera Browarów Warszawskich, drogą elektroniczną na podany adres e-mail przez Echo Investment Spółka Akcyjna, al. Solidarności 36, 25-323 Kielce.

Zapisz się