Rezerwuj

Baila Show & Dining
Bombaj Masala
Salon Executive
Hala Gastronomiczna Browary
Gastronomia
Japonka
Munja
Grecka restauracja i bar na Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Kawiarnia i restauracja Olivos
Pizza Lecentano
Port Królewski
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Piekarnia Browary Warszawskie
Deseo Cukiernia & Chocolaterie
Kawiarnia Dobro & dobro
Kawiarnia Etno
Good Lood
Kawiarnia Vita
Azjatka Browary Warszawskie
Szalony Rzeźnik
Sushi Japonki
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Klub fitness Calypso
Pralnia Wykonawcza
Fryzjer Hamski
Strefa Piękna by Juźwin | Kobielski
ADN Centrum Konferencyjne
Azjatka Browary Warszawskie
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombaj Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomja
Good Lood
Hamski Barber
Japonka
Sushi Japonki
Le Paradox
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Pizza Lecentano
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Strefa Piękna by Juźwin | Kobielski
Browar Warszawski
Vita Cafe

Wybierz swój język

Rezerwuj

Baila Show & Dining
Bombaj Masala
Salon Executive
Hala Gastronomiczna Browary
Gastronomia
Japonka
Munja
Grecka restauracja i bar na Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Kawiarnia i restauracja Olivos
Pizza Lecentano
Port Królewski
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Piekarnia Browary Warszawskie
Deseo Cukiernia & Chocolaterie
Kawiarnia Dobro & dobro
Kawiarnia Etno
Good Lood
Kawiarnia Vita
Azjatka Browary Warszawskie
Szalony Rzeźnik
Sushi Japonki
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Klub fitness Calypso
Pralnia Wykonawcza
Fryzjer Hamski
Strefa Piękna by Juźwin | Kobielski
ADN Centrum Konferencyjne
Azjatka Browary Warszawskie
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombaj Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomja
Good Lood
Hamski Barber
Japonka
Sushi Japonki
Le Paradox
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Pizza Lecentano
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Strefa Piękna by Juźwin | Kobielski
Browar Warszawski
Vita Cafe

Wybierz swój język

Bakery Browary Warszawskie

Canal+ Kuchnia w Bakery

Klasyczny, bez dodatków z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem. Co wypiekano w Bakery Browary Warszawskie podczas wizyty Canal+ Kuchnia? Już się domyślacie?

canal+ kuchnia w bakery

PRAWDZIWY CHLEB NA ZAKWASIE

Piekarnię Bakery Browary Warszawskie odwiedziła ekipa CANAL + KUCHNIA z Piotrem Kucharskim na czele. Przygotowała kolejny odcinek „Domowej kuchni Kucharskiego”, poświęcony chlebowi na naturalnym zakwasie. 

„Pieczywo na zakwasie ostatnio przeżywa prawdziwy renesans” – zauważa w nagraniu Kucharski. „Dla wielu osób jest to zupełnie nowe odkrycie. A chleby na zakwasie piekły przecież nasze babcie, prababcie, zanim w ruch poszły drożdże. Ja uwielbiam tę starą metodę pieczenia chleba. I dzisiaj troszeczkę Wam opowiem o wypiekach z wykorzystaniem zakwasu. Tę wielką przygodę zaczynam od wizyty w piekarni Bakery Browary Warszawskie”. 

Kucharski przechadza się Browarami Warszawskimi i wchodzi do środka naszej piekarni: „To miejsce od progu pachnie świeżym pieczywem, a półki uginają się od słodkich wypieków i rumianych chlebów, nad którymi czuwa Michał Paleta” – mówi. 

Następnie Piotr Kucharski i Michał Paleta przygotowują Chleb wiejski na zakwasie, którego proces powstawania trwa… 36 godzin! Paleta opowiada o kolejnych etapach procesu tj. sprawdzenie gotowości zaczynu, zmieszanie zaczynu z ciastem, kilkugodzinne wyrastanie ciasta (w tym czasie dwukrotne złożenie w celu wzmocnienia siatki glutenowej), 3,5 godzinna fermentacja, wstępne formowanie ciasta, 30-40 minutowy odpoczynek, ostateczne formowanie ciasta („… ładne, sprężyste, napompowane – widzimy bąble” – zauważa Kucharski), 18 godzinny odpoczynek w chłodni, wyciągnięcie z chłodni i nacinanie pod kątem 45 stopni, 35-37 minutowe pieczenie. I gotowe! 

Kucharski podsumowuje: „Najlepszy chleb jaki kiedykolwiek jadłem. 10 na 10. Bez zastanawiania się. Nawet bez masła”. I dodaje: „Wizyta w piekarni Bakery Browary Warszawskie była nie tylko świetną zabawą, ale i niezłą lekcją!”. 

Serdecznie zapraszamy do skosztowania pysznego chleba na zakwasie, wypiekanego w sercu warszawskiej Woli!  

​A odcinek "Domowej Piekarni Kucharskiego" (Sezon 2 Odcinek 5) nakręcony w Bakery Browary Waszawskiej znajdziecie TUTAJ