Rezerwuj

Baila Show & Dining
Bombaj Masala
Executive lounge
Hala Gastronomiczna Browary
Gastronomia
Munja
Grecka restauracja i bar na Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Kawiarnia i restauracja Olivos
Pizza Lecentano
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Piekarnia Browary Warszawskie
Deseo Cukiernia & Chocolaterie
Kawiarnia Dobro & dobro
Kawiarnia Etno
Good Lood
Kawiarnia Vita
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Klub fitness Calypso
Executive loundry
Fryzjer Hamski
Strefa Piękna by Juźwin
ADN Centrum Konferencyjne
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombaj Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomja
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Pizza Lecentano
Sobremesa Tapas Bar
Strefa Piękna by Juźwin | Kobielski
Browar Warszawski
Vita Cafe

Wybierz swój język

Rezerwuj

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombaj Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Grecka restauracja i bar na Mykonos
Nine's 
Kawiarnia i restauracja Olivos
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Piekarnia Browary Warszawskie
Deseo Cukiernia & Chocolaterie
Kawiarnia Dobro & dobro
Kawiarnia Etno
Good Lood
Kawiarnia Vita
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Klub fitness Calypso
Executive loundry
Fryzjer Hamski
Strefa Piękna by Juźwin 
ADN Centrum Konferencyjne
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Browar Warszawski
Bombaj Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Wyraj

Wybierz swój język

RESTAURACJE I WINEBARY

Frutti di mare

W niektórych częściach świata łatwo dostępne i stanowiące przystępne cenowo do nabycia produkty kulinarne, w innych uchodzące za synonim luksusu, którego dostępność bywa mocno ograniczona. Owoce morza, coraz śmielej występują na naszych stołach (i to w niemałym wyborze!)

Port Royal

MASZ OCHOTĘ NA OWOCE MORZA?

Postanowiliśmy zrobić rekonesans i zebrać wszystkie wariacje, które można zamówić w restauracjach Browarów Warszawskich. 

Masz ochotę na skorupiaki? Homary, kraby, a może krewetki? Te ostatnie dostaniecie m.in. w chrupiącej tempurze, grillowane lub podane w esencjonalnym wywarze. Ostrygi? Znajdź swój ulubiony rodzaj pośród: fine de claire, belon i gilardeau. Natomiast wielbiciele małż mogą wybierać między Amandes i św. Jakuba. 

Na koneserów głowonogów czekają ośmiornice marynowane lub z rusztu, a kalmary faszerowane są risotto, podawane na zimno lub smażone. 

Na co się zdecydujesz to już tylko i wyłącznie kwestia Twojego gustu. My jedynie możemy zasugerować, że warto spróbować tych morskich doskonałości, w każdym z poniższych lokali. Mamy nadzieję, że znajdziesz wśród nich unikalność, która sprawi, że wrócisz do Browarów nie raz, by przypomnieć sobie jak smakuje prawdziwe morze!

OCTO W FOOD HALL BROWARY

Na mniejszy głód: marynowane ośmiorniczki; krewetki z sałatą rzymską lub chorizo; mule; ośmiorniczki z pomidorami i kaparami; kalmary 

Na większy głód: pasta nero di seppia z kalmarami i chorizo | krewetkami w sosie truflowo-śmietankowym lub z pancettą | 
z owocami morza (ośmiorniczki, krewetki, kalmary, mule)

 

THE SEAFOOD BAR W FOOD HALL BROWARY 

Krewetki Black Tiger: klasyczne| po tajsku z Tom Yum | w sałacie Cezar | w panko | z patelni 

Seafood burger; Macka ośmiornicy; Chrupiące kalmary 

BAILA - PEREŁKI W NIEOCZYWISTYCH WYDANIACH 

Octopus Carpaccio z mackami ośmiornicy 
Crispy langostinos: krewetki w tempurze z sosem sriracha mayo 
Oyster Obsesiòn: ostrygi Fine De Claire no 2. z sosem mignonette, sokiem z granatu i cytryną 

Langosta sopa | Pescado sopa: krem na mleku kokosowym z homarem, łososiem, dorszem, krewetkami i kalmarami, doprawiony chilli | zupa rybna z łososiem, dorszem, krewetkami i kalmarami .

PORT ROYAL - ŚWIEŻOŚCI WPROST Z KUTRA RYBACKIEGO

Na mniejszy głód: małża św. Jakuba po Japońsku; ślimaki po burgundzku; mix kalmarów i krewetek w tempurze; talerz skorupiaków na zimno; tatar z czerwonych krewetek 

Mule Port Classic | Marinara | Gorgonzola 

Ostrygi fine de claire | belon | gilardeau 

Hot Seafood platter: mix owoców morza podawany na ciepło 

Grillowane owoce morza; Tagliatelle alle vongole; Risotto z owocami morza

LE PARADOX - NIEBANALNE I ORYGINALNE

Seafood platters: Gourmet lub Delight (ostrygi, krewetki szare, duże krewetki, trąbik, małże amandes, szczypce kraba) 

Weekendy z ostrygami: wiele gatunków do wyboru! 

ostrygi

MYKONOS - PERŁY MORZA W RÓŻNYCH WYDANIACH

Htenia: małże Św. Jakuba w skorupie 

Kavouri me garides: pikantny tatar z kraba królewskiego i krewetek 

Oktapodi me Mavrodafni | Octapodaki me patatosalata: ośmiornica w całości/marynowana ośmiornica na przekąskę 

Astakomakaronada: homar, tagliatelle z homara i krewetek w sosie pomidorowym z chili i bazylią 

Kakavia: kremowa zupa rybna, gruper, krewetki, małże 

Garides ellinikes lub Gardes Paros: krewetki, sos pomidorowy z chilli i Ouzo, mus z fety, czosnek | wersja w sosie z białego wina, feta, pomidor koktajlowy, kolendra, chilli 

Kalamarakia tiganita: smażone kalmary i sos tarama 

Makarony Krithoto me garides | Pelagos: makaron orzo z krewetkami | makaron tagliatelle z krewetkami, ośmiornicą, małżami, vongolami 

Grillowane Garides scharas | Oktapodi scharas | Kalamary scharas: krewetki królewskie | ośmiornica | kalmary (podawane z sosem ladolemono na bazie oliwy i soku z cytryny) 

Thalassa (dla 2 osób): filety z dorady, ośmiornica, krewetki, smażone kalmary, szprotki „Gavros”, ryż, grillowane warzywa, tarama 

U nas sezon na owoce morza trwa przez cały rok, więc jeśli tęsknisz za odrobiną, świeżej, morskiej przyjemności - zapraszamy o każdej porze dnia, w trakcie i po godzinach.