Rezerwuj

Baila Show & Dining
Bombaj Masala
Executive lounge
Hala Gastronomiczna Browary
Gastronomia
Munja
Grecka restauracja i bar na Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Kawiarnia i restauracja Olivos
Pizza Lecentano
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Piekarnia Browary Warszawskie
Deseo Cukiernia & Chocolaterie
Kawiarnia Dobro & dobro
Kawiarnia Etno
Good Lood
Kawiarnia Vita
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Klub fitness Calypso
Executive loundry
Fryzjer Hamski
Strefa Piękna by Juźwin
ADN Centrum Konferencyjne
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombaj Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomja
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Pizza Lecentano
Sobremesa Tapas Bar
Strefa Piękna by Juźwin | Kobielski
Browar Warszawski
Vita Cafe

Wybierz swój język

Rezerwuj

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombaj Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Grecka restauracja i bar na Mykonos
Nine's 
Kawiarnia i restauracja Olivos
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Piekarnia Browary Warszawskie
Deseo Cukiernia & Chocolaterie
Kawiarnia Dobro & dobro
Kawiarnia Etno
Good Lood
Kawiarnia Vita
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Klub fitness Calypso
Executive loundry
Fryzjer Hamski
Strefa Piękna by Juźwin 
ADN Centrum Konferencyjne
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Browar Warszawski
Bombaj Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Wyraj

Wybierz swój język

Restauracje

Sobremesa
Tapas Bar

Przyjemności po hiszpańsku

Sobremesa ma w języku hiszpańskim kilka znaczeń. Dwa najważniejsze to „deser wieńczący udaną ucztę” oraz „czas żywej rozmowy z biesiadnikami po wspólnym posiłku”. Oba te znaczenia wpisują się w charakter lokalu Sobremesa Tapas Bar w Browarach Warszawskich.

W gruncie rzeczy to właśnie połączenie tapasów z kieliszkiem sangrii czy cavy oraz z „sobremesą” po obfitej uczcie stanowi południowoeuropejski pierwowzór dla skandynawskiej filozofii „hygge”. Sobremesa Tapas Bar w Browarach Warszawskich swoją obecnością przypomina gościom Browarów, jak ważna w dzisiejszych czasach jest sztuka cieszenia się życiem. A życiem cieszymy się bardziej, gdy możemy się naszym szczęściem dzielić z innymi. W Sobremesa Tapas Bar, tym szczęściem można się łatwo dzielić z pomocą wędrujących wokół stołu talerzyków.

Idea i wygląd wnętrza Sobremesy inspirowany jest wspomnieniami z licznych podróży do słonecznej Hiszpanii i stanowi przeniesienie do Warszawy wrażeń z wypraw, które pozostawiły trwały ślad w sercach Właścicielek lokalu.

Dominującą sekcją w MENU są tu właśnie liczne przystawki serwowane w formie tapas, niewielkich przekąsek znanych z hiszpańskich barów, których forma podania na talerzu zachęca do dzielenia się ze współbiesiadnikami. Iberyjska idea „food sharingu” znajduje tu ucieleśnienie w genialnych klasykach, takich jak krewetki czy kalmary w panierce i bez. Patatas bravas i patatas fritas oraz chorizo w winie to pozycje równie klasyczne. Bardziej autorskie są krokiety podawane tu z farszem z wolno pieczonego byczego ogona, czy mini hamburguesa z polską wołowiną i hiszpańskim chorizo. Serca bywalców skradła szarpana wołowina po baskijsku, ale zamówicie tu również talerze wyśmienitych iberyjskich wędlin i serów, a nawet smażone sardynki w tempurze z aioli kaparowym.

Świetnym dopełnieniem oferty restauracji jest staranna selekcja win oraz bogata oferta koktajli autorskich i klasycznych.

Tip dla amatorów kuchni od kuchni:

Oprócz genialnych dań czekają tu na Ciebie spektakle tzw. „live cooking”. W ich trakcie możesz nie tylko popatrzeć, z jaką miłością kroi się tu hiszpańskie szynki Jamón Serrano i Iberico, ale też skosztować ich soczystości i posłuchać o ich pochodzeniu, walorach smakowych i... warto!

Adres:
ul. Grzybowska 56

Czynne

pon - czw
12.00 - 23.00
pt - sob
12.00 - 01.00
niedz 
12.00 - 22.00

W sekcji "desery" nie mogło zabraknąć fantastycznych churrosów i crema catalana, ale miłośnicy słodkości mają też do wyboru hiszpańską tartę migdałową i... ukrywający się w sekcji tapasów mięsnych „Higado de pato a la parilla”, czyli kaczego foie gras na kremowej torrijas z wiśniami glazurowanymi w Pedro Ximanez, puree z prażonych orzechów laskowych, Brandy de Jerez oraz karmelizowanymi pistacjami.

Serdecznie zapraszamy miłośników hiszpańskiej kuchni do Sobremesy, gdzie spotykają się hiszpański temperament i polska wrażliwość, tworząc unikalną różnorodność smaków i zapachów.

KAWA Z DOWOLNYM CIASTKIEM

dla pracowników Browarów Warszawskich

3

Croque na brunch -20% z kodem wiosna

-20%