Good Lood zaprasza na swoje 9. urodziny
W każdą sobotę i niedzielę w godz. 10:00-13:00 Munja zaprasza na śniadania na słodko i na słono. Restauracja przygotowała także menu dla dzieci – a to oznacza, że możecie zacząć dobrze dzień całą rodziną.
W menu, obok klasycznej jajecznicy na bekonie, znalazły się jajka poche po czarnogórsku serwowane na jogurcie z pieczonym bakłażanem oraz chorizo. Pozycją, której warto spróbować jest bajgiel z pastrami i jajkiem sadzonym. Amatorzy shakshouki nie będą rozczarowani – w Munji można ją zjeść w wydaniu vege lub w wersji z chorizo. Dopełnieniem bałkańskiego klimatu śniadania będzie foccacia szpinakowo-serowa z guacamole lub kozim serem, obie serwowane z jajkiem poche, serkiem pavlak i kiszoną ostrą papryką.
A dla tych, którzy lubią naprawdę konkretne śniadania, szef kuchni poleca burgera wołowego z jajkiem sadzonym. Na lekkie śniadanie kuchnia proponuje pomidory z burratą w pistacjowym pesto lub owsiankę Mamunji na słodko.
Jeśli przyjdziecie z dziećmi, możecie być pewni, że nie wyjdą głodne. Munja zaserwuje „pewniaki”: tosty z szynką i cheddarem, naleśniki z serkiem waniliowym, musem malinowym i owocami oraz mini gnocchi z sosem figowym, mascarpone i pistacjami w sosie śmietanowym z musem malinowym.
Pogoda coraz bardziej zachęca do wychodzenia na zewnątrz, dlatego śniadanie będziecie mogli zjeść w promieniach porannego słońca, w tropikalnym, zielonym ogródku pod palmami. To miejsce sprawdzi się nie tylko podczas śniadań, ale także wieczorem, gdy można wypróbować letnie menu koktajlowe, a w nim: orzeźwiające szprycery (Munja Spritz), mrożone herbaty (np. z marakują), sangrię z owocami oraz smoothies.
Brzmi dobrze? Jeśli tak, to rezerwujcie stoliki: 509 069 440.
Vidimo se!