Rezerwuj

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Well fitness
Executive lounge
Strefa Piękna by Juźwin
ADN Centrum Konferencyjne
Alma
Baila Show & Dining
Baken
Bakery Browary Warszawskie
Browar Warszawski
Bombay Masala
Strefa Piękna by Juźwin
Well Fitness
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe

Wybierz swój język

Rezerwuj

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Well fitness
Executive lounge
Strefa Piękna by Juźwin
ADN Centrum Konferencyjne
Alma
Baila Show & Dining
Baken
Bakery Browary Warszawskie
Browar Warszawski
Bombay Masala
Strefa Piękna by Juźwin
Well Fitness
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe

Wybierz swój język

Browary Warszawskie

Spacer śladami „Menu zbrodni” z Browarami Warszawskimi

17 maja o godzinie 18:00 z Browarów Warszawskich wyruszy spacer śladami przedwojennych lokali gastronomicznych Woli, który odsłoni mroczne kulinarno- kryminalne historie sprzed lat. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.

Spacer śladami „Menu zbrodni” z Browarami Warszawskimi

17 maja o godzinie 18:00 z Browarów Warszawskich wyruszy spacer śladami przedwojennych lokali gastronomicznych Woli, który odsłoni mroczne kulinarno- kryminalne historie sprzed lat. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.

Wycieczkę poprowadzą Bartosz Paluszkiewicz, autor książki „Menu Zbrodni” oraz varsavianista Łukasz – Ostoja Kasprzycki, znany z projektu „Po Warszawsku”, który cyklicznie oprowadza wycieczki po Browarach Warszawskich. Przewodnicy zabiorą uczestników na wycieczkę śladami zbrodni opisanych w książce. Tłem fabuły, opartej o kryminalne historie przedwojennej Warszawy  stały się restauracje i bary, w których spotykał się półświatek przestępczy.

 – To już nasz kolejny spacer, tym razem nawiązujący do mrocznej strony historii gastronomii. Będzie naprawdę ciekawie, dlatego zapraszamy do odkrywania tajemnic Warszawy wszystkich chętnych – także osoby, które przy okazji Nocy Muzeów planują odwiedzić akurat tę część miasta - mówi Milena Nawrat, rzeczniczka prasowa Browarów Warszawskich.

Spacer  rozpocznie się w sobotę, 17 maja o godzinie 18:00, na kolorowych schodach w Browarach Warszawskich, przy ul. Haberbuscha i Schielego 2.

Wydarzenie jest bezpłatne, ale obowiązują zapisy przez formularz https://forms.gle/a4yRK3YCZz5mShQL7

A dla tych, którzy lubią naprawdę konkretne śniadania, szef kuchni poleca burgera wołowego z jajkiem sadzonym. Na lekkie śniadanie kuchnia proponuje pomidory z burratą w pistacjowym pesto lub owsiankę Mamunji na słodko.

Jeśli przyjdziecie z dziećmi, możecie być pewni, że nie wyjdą głodne. Munja zaserwuje „pewniaki”: tosty z szynką i cheddarem, naleśniki z serkiem waniliowym, musem malinowym i owocami oraz mini gnocchi z sosem figowym, mascarpone i pistacjami w sosie śmietanowym z musem malinowym.

Pogoda coraz bardziej zachęca do wychodzenia na zewnątrz, dlatego śniadanie będziecie mogli zjeść w promieniach porannego słońca, w tropikalnym, zielonym ogródku pod palmami. To miejsce sprawdzi się nie tylko podczas śniadań, ale także wieczorem, gdy można wypróbować letnie menu koktajlowe, a w nim: orzeźwiające szprycery (Munja Spritz), mrożone herbaty (np. z marakują), sangrię z owocami oraz smoothies.

Brzmi dobrze? Jeśli tak, to rezerwujcie stoliki: 509 069 440.

Vidimo se!

Bądź z nami w Kontakcie