Dania festiwalu TISZ zjesz także w Browarach Warszawskich
Siódma edycja TISZ - Festiwalu Żydowskiego Jedzenia, organizowana przez Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN, w tym roku zawita także do Browarów Warszawskich! W dniach 16–20 października, w wybranych restauracjach będzie można spróbować specjałów kuchni żydowskiej.
Browary Warszawskie są jednym z kluczowych punktów na kulinarnej mapie stolicy, ale też miejscem otwartym na promowanie kultury. TISZ - Festiwal Żydowskiego Jedzenia to wspaniała inicjatywa, która przybliża historię i tradycję kuchni żydowskiej, dlatego z wielką przyjemnością przyłączyliśmy się do niej. Nasi restauratorzy zadbają o współczesne interpretacje dań, które zabiorą naszych gości w podróż po smakach przedwojennej Warszawy i nie tylko. Festiwalowe menu, nawiązujące do tradycji kuchni żydowskiej z całego świata przygotowały restauracje: Mykonos, Bombaj Masala, Sobremesa, Alma i Wyraj.
TISZ – Festiwal Żydowskiego Jedzenia
TISZ to nie tylko kulinarna przygoda, ale również możliwość odkrycia bogactwa kultury żydowskiej. Motywem tegorocznej edycji festiwalu jest RZEMIOSŁO. Podczas 5 dni wyjątkowych spotkań kulinarnych, warsztatów i spacerów uczestnicy dowiedzą się nt. lokalnej żydowskiej kuchni i tradycjach rzemieślniczych, obecnych w przedwojennych sztetlach, a także dużych miastach. Więcej nt. wydarzeń, które odbędą się w ramach festiwalu znaleźć można na https://polin.pl/pl/tisz2024.
A my już teraz zapraszamy do rezerwacji stolików. Będzie pysznie i klimatycznie!