Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Well fitness
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Well Fitness
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

TISZ Festiwal: Historia w kuflu – zwiedzanie Browaru Warszawskiego

W ramach tegorocznej edycji TISZ – Festiwalu Żydowskiego Jedzenia 19 października odbędzie się spacer po Browarze Warszawskim, w którym dziś także warzone jest piwo.

TISZ Festiwal: Historia w kuflu – zwiedzanie Browaru Warszawskiego

 

W ramach tegorocznej edycji TISZ – Festiwalu Żydowskiego Jedzenia 19 października odbędzie się spacer po Browarze Warszawskim, w którym dziś także warzone jest piwo. Będzie to doskonała okazja do zwiedzenia do historycznych przestrzeni browaru oraz do poznania świata kulinarnych tradycji dawnej Warszawy.

Spacerując w pobliżu dzisiejszej ul. Grzybowskiej, warto na chwilę przystanąć i przypomnieć sobie, że Wola nie zawsze była nowoczesnym centrum biznesu. Jeszcze przed II wojną światową była to tętniąca życiem dzielnica przemysłowa, w której kluczową rolę odgrywało browarnictwo. Spacerując dziś ulicami i zielonymi skwerami Browarów Warszawskich, można poczuć zapach świeżo wypiekanego chleba i świeżo mielonej kawy. Ale także dowiedzieć się, jak dziś warzy się piwo. Taki właśnie spacer po Browarze Warszawskim zaproponuje Agnieszka Kuś – historyczka, varsavianista, autorka tekstów, przewodniczka, edukatorka muzealna i vlogerka, związana z Muzeum POLIN.

Jeśli jesteście ciekawi, jak wyglądają warzelnia i fermentownia oraz chcecie poznać tajniki warzenia piwa i historię naszego Browaru, koniecznie zarezerwujcie bilet:

  • 19 października (sobota), godz. 15:00-17:00), KUP BILET 
  • Miejsce: Browary Warszawskie – Willa Fabrykanta, ul. Grzybowska 58, zbiórka przy wejściu od ul. Grzybowskiej
  • Bilety: 50/40 zł do kupienia w kasach Muzeum POLIN lub online


Bądź z nami w Kontakcie