Wybierz swój język
Wybierz swój język
Wybierz swój język
Alma to nowa restauracja w Browarach Warszawskich, która łączy smaki Bałkanów i krajów Lewantu z tradycją gościnności i kulinarnej celebracji. Do ucztowania w dobrej atmosferze zachęca koncept meze, czyli zamawiania małych przystawek, którymi można dzielić się przy stole. Menu uzupełnia karta win i autorskich koktajli, pasujących do regionów, do których nawiązują dania.
Bliskowschodnie meze, podobne do hiszpańskiego tapas, czy włoskiego antipasti to koncept, który zyskuje na popularności także w Polsce. O jego wyjątkowości mogą przekonać się goście nowo otwartej restauracji Alma, która serwuje dania na bazie świeżych i aromatycznych składników, inspirowane kuchniami krajów głównie wschodniej części basenu Morza Śródziemnego, m.in. Grecji, Turcji, Izraela, ale także Francji, Portugali czy Hiszpanii. – Sekret Almy tkwi w bogactwie smaków zawartych w prostych daniach, przygotowanych z najlepszej jakości produktów. Z pewnością docenią ją osoby, które lubią spędzać czas w gronie przyjaciół, odkrywając nowe potrawy i zaskakujące kombinacje smaków. Kartę dań uzupełniliśmy wyjątkowym wyborem win oraz niepowtarzalnych, autorskich koktajli i deserów, których nie znajdziecie nigdzie indziej – mówi Eitan Doron, właściciel i szef kuchni restauracji Alma.
Alma otwarta jest codziennie, od godziny: godzinach: 12:00. Oprócz głównego, wieczornego menu, od poniedziałku do piątku o godz. 13:00 restauracja serwuje menu lunchowe, a w godzinach 16:00-18:00 oferuje także menu aperitivo, z małymi daniami i winami.
Meir Adoni
Od dekady uważany jest za lidera marokańskich i bliskowschodnich, koszernych i niekoszernych dań na całym świecie.
Jego pasja do gotowania rozpoczęła się w dzieciństwie, gdy spędzał godziny w kuchni swojej matki i babci, które urodziły się i wychowały w Meknes w Maroku. Meir łączy wiedzę w zakresie klasycznych i nowoczesnych technik kulinarnych, aby tworzyć własną, unikalną interpretację tradycyjnej kuchni.
Jest wirtuozem kulinarnej kreacji: prowadzi swoje restauracje, produkuje butikowe imprezy cateringowe, uczestniczy w programach telewizyjnych na żywo, pisze książki i aplikacje oraz jest znanym wykładowcą kulinarnym.
Adres:
ul. Krochmalna 61
Czynne
Czynne: