Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

RESTAURACJE

BAKEN Browary Warszawskie

CHLEB I WINO

Pieczemy chleb, choć może brzmi to banalnie, dla nas jest to wielka sprawa. Przy wypieku chleba nie interesują nas drożdże. Nasze pieczywo powstaje z 4 podstawowych składników – mąki, wody, zakwasu i soli. Mąka przyjeżdża do nas z polskiego młyna, a nasz zakwas dokarmiamy bez przerwy od 4 lat. Skupiamy się na jakościowych produktach, nie idziemy na skróty i interesuje nas długa fermentacja i perfekcyjny wypiek.

Wszystko zaczęło się od piekarni, z czasem jednak nasz koncept naturalnie stał się czymś więcej.

Fascynacja prostotą, fantastycznymi produktami od lokalnych rolników, poszukiwaniem komfortowych smaków z dzieciństwa — to wszystko popchnęło nas mocniej w stronę restauracji. Zaczęliśmy od śniadań i kawy z przelewu, by z czasem wejść także w świat wieczornych spotkań przy kolacji, z kieliszkiem naturalnego wina.

BAKEN to prosty skandynawski stylu, pełen drewna, designerskich dodatków i sztuki.Przestrzeń zaprojektowała właścicielka Aleksandra Dojnikowska, a jego wykonaniem zajęła się zaprzyjaźniona ekipa, z którą współpracujemy od lat przy wszystkich lokalach. Design łączy się tu z funkcjonalnością, po prostu.

Zgodnie z naszą maksymą ma być SIMPLE AS F*CK — prosto, dobrze i komfortowo.

ŚNIADANIE

Świeżo wypiekany chleb, słone, puszyste masło – tylko tyle i aż tyle wystarczy, by dobrze rozpocząć dzień. Naszą dewizą jest powiedzenie „simple as f*ck” i właśnie na tej zasadzie tworzymy nasze menu. Ma być krótkie i oparte na sezonowych produktach, do których podchodzimy z dużym szacunkiem.

Minimalizm wiążemy również z jakością, a tą dostaniemy głównie od lokalnych wytwórców, dlatego większość używanych przez nas produktów pochodzi z zaprzyjaźnionych gospodarstw z naszej okolicy. Spotkacie u nas nabiał od Mariana Nowaka, warzywa od Majlertów, zioła i pomidory od Jabłońskich, jajka od szczęśliwych kur z Roźwienicy czy polską mozarellę od Bianca Mozarella. O całość dba nasz szef kuchni Michał Toczyłowski.

WINO

W BAKEN napijesz się także naturalnego wina, powstałego tzw. metodą pradawną.

Pet-Naty (petillant-naturel) czyli wina naturalnie musowane, butelkowane bez wtórnej fermentacji, dzięki czemu zachowują wyjątkową świeżość. Kieliszek wina to zawsze dobre rozwiązanie.

Od poniedziałku do piątku zapraszamy na WORK WINE BALANCE, czyli simple as f*ck happy hours, dla zachowania równowagi po pracy 2 kieliszki w cenie 1 dotyczy wina z dzbana oraz wybranego wina tygodnia.

 

BAR WIECZORNY

Kieliszek naturalnego wina, chleb, masło i domowe talerzyki pełne komfortowe jedzenia. Tak właśnie wygląda wieczór w BAKEN w Browarach Warszawskich. Codziennie od 17:00 do 22:00/00:00 zamieniamy się w przytulne bistro, w którym spędzisz czas ze znajomymi. Właśnie wtedy zjesz u nas talerzyki pełne sezonowego comfort foodu przyrządzonego z najwyższej jakości produktów pochodzących głównie od lokalnych rzemieślników. Wieczorami napijesz się naturalnie musujących Pet-Natów starannie wyselekcjonowanych przez Mateusza Makowskiego, który wyszukał dla Was prawdziwe perełki zarówno z polskich jak i zagranicznych winnic. Wszystko to oczywiście w akompaniamencie chrupiącego chleba i kremowego masła. Czy może być lepiej?

Tip czysto informacyjny

 

Adres:
ul. Krochmalna 61

Czynne

poniedziałek - piątek
8.00 - 22.00
sobota
9.00 - 21.00
niedziela
10.00 - 17.00

BAKEN BROWARY WARSZAWSKIE

Poniedziałek – Czwartek 8:00 – 23:00

Piątek – Sobota 8:00 – 00:00

Niedziela – 8:00 – 22:00

 

Adres:

Krochmalna 61, 00-864 Warszawa

tel: 575 840 890

SPOTKANIA

Chętnie zorganizujemy dla Ciebie eventy, śniadanie prasowe, brunch, kolację lub catering.Daj nam znać czego potrzebujesz na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

KAWA Z DOWOLNYM CIASTKIEM

dla pracowników Browarów Warszawskich

3

Croque na brunch -20% z kodem wiosna

-20%