Święto
Balearów
Baleary to marzenie turystów, którzy kochają słońce, plaże, morze i imprezy.
Z okazji Dnia Balearów zapraszamy Was do Sobremesa Tapas Bar w Browarach Warszawskich na kulinarną wycieczkę na wyspy.
Szef Kuchni skomponował wyjątkowe menu które będzie dostepne od 1 do 3 marca.
SPECJALNE Menu
Coca con verduras y Sobrasada
Hiszpański podpłomyk z duszonymi warzywami, pikantną kiełbasą sobrasada i prażoną cebulą
Queso frito
Ser Mahon w panierce z orzechów włoskich z salsą z jabłka i kopru włoskiego, musem z rokitnika i oliwą bazyliową
Empanadillas con Cerdo y Alcachofa
Pieróg z ciasta francuskiego z szarpaną łopatką wieprzową w marynacie z majorki i karczochami z sosem z konfitowanych pomidorów i salsą fresca
Ensalada Balear
Sałatka z chorizo, panierowanymi krewetkami, awokado i winogronami z grzankami balsamicznymi