Rezerwuj

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Well fitness
Executive lounge
Strefa Piękna by Juźwin
ADN Centrum Konferencyjne
Alma
Baila Show & Dining
Baken
Bakery Browary Warszawskie
Browar Warszawski
Bombay Masala
Strefa Piękna by Juźwin
Well Fitness
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe

Wybierz swój język

Rezerwuj

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Well fitness
Executive lounge
Strefa Piękna by Juźwin
ADN Centrum Konferencyjne
Alma
Baila Show & Dining
Baken
Bakery Browary Warszawskie
Browar Warszawski
Bombay Masala
Strefa Piękna by Juźwin
Well Fitness
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe

Wybierz swój język

Restauracje

Sobremesa
Tapas Bar

Przyjemności po hiszpańsku

Sobremesa ma w języku hiszpańskim kilka znaczeń. Dwa najważniejsze to „deser wieńczący udaną ucztę” oraz „czas żywej rozmowy z biesiadnikami po wspólnym posiłku”. Oba te znaczenia wpisują się w charakter lokalu Sobremesa Tapas Bar w Browarach Warszawskich.

W gruncie rzeczy to właśnie połączenie tapasów z kieliszkiem sangrii czy cavy oraz z „sobremesą” po obfitej uczcie stanowi południowoeuropejski pierwowzór dla skandynawskiej filozofii „hygge”. Sobremesa Tapas Bar w Browarach Warszawskich swoją obecnością przypomina gościom Browarów, jak ważna w dzisiejszych czasach jest sztuka cieszenia się życiem. A życiem cieszymy się bardziej, gdy możemy się naszym szczęściem dzielić z innymi. W Sobremesa Tapas Bar, tym szczęściem można się łatwo dzielić z pomocą wędrujących wokół stołu talerzyków.

Idea i wygląd wnętrza Sobremesy inspirowany jest wspomnieniami z licznych podróży do słonecznej Hiszpanii i stanowi przeniesienie do Warszawy wrażeń z wypraw, które pozostawiły trwały ślad w sercach Właścicielek lokalu.

Dominującą sekcją w MENU są tu właśnie liczne przystawki serwowane w formie tapas, niewielkich przekąsek znanych z hiszpańskich barów, których forma podania na talerzu zachęca do dzielenia się ze współbiesiadnikami. Iberyjska idea „food sharingu” znajduje tu ucieleśnienie w genialnych klasykach, takich jak krewetki czy kalmary w panierce i bez. Patatas bravas i patatas fritas oraz chorizo w winie to pozycje równie klasyczne. Bardziej autorskie są krokiety podawane tu z farszem z wolno pieczonego byczego ogona, czy mini hamburguesa z polską wołowiną i hiszpańskim chorizo. Serca bywalców skradła szarpana wołowina po baskijsku, ale zamówicie tu również talerze wyśmienitych iberyjskich wędlin i serów, a nawet smażone sardynki w tempurze z aioli kaparowym.

Świetnym dopełnieniem oferty restauracji jest staranna selekcja win oraz bogata oferta koktajli autorskich i klasycznych.

Tip dla amatorów kuchni od kuchni:

Oprócz genialnych dań czekają tu na Ciebie spektakle tzw. „live cooking”. W ich trakcie możesz nie tylko popatrzeć, z jaką miłością kroi się tu hiszpańskie szynki Jamón Serrano i Iberico, ale też skosztować ich soczystości i posłuchać o ich pochodzeniu, walorach smakowych i... warto!

Adres:
ul. Grzybowska 56

Czynne

pon - czw
12.00 - 23.00
pt - sob
12.00 - 01.00
niedz 
12.00 - 22.00

W sekcji "desery" nie mogło zabraknąć fantastycznych churrosów i crema catalana, ale miłośnicy słodkości mają też do wyboru hiszpańską tartę migdałową i... ukrywający się w sekcji tapasów mięsnych „Higado de pato a la parilla”, czyli kaczego foie gras na kremowej torrijas z wiśniami glazurowanymi w Pedro Ximanez, puree z prażonych orzechów laskowych, Brandy de Jerez oraz karmelizowanymi pistacjami.

Serdecznie zapraszamy miłośników hiszpańskiej kuchni do Sobremesy, gdzie spotykają się hiszpański temperament i polska wrażliwość, tworząc unikalną różnorodność smaków i zapachów.

KAWA Z DOWOLNYM CIASTKIEM

dla pracowników Browarów Warszawskich

3

Croque na brunch -20% z kodem wiosna

-20%