Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

Kawiarnie

Bakery Browary Warszawskie

Tu się pracuje z wypiekami

Czy można zrobić chleb z ziemniaków? Nie tylko można, ale – gdy już go spróbujesz – zdziwisz się, że nie można... bez niego żyć :) No więc dobra wiadomość jest taka, że Bakery w Browarach Warszawskich umie w chleb ziemniaczany. Choć oczywiście znajdziesz tu również inne, bardziej konserwatywne wyrazy piekarniczego fachu, jak chleby, bułki i bagietki – pszenne, żytnie i mieszane, z ziarnami, pestkami, nasionami... Długo by wymieniać, szybciej będzie po prostu poznać je wszystkie osobiście.

Szefowie tej piekarni – Michał Paleta i Bartłomiej Rychcik postarali się, by wszystkie tutejsze wypieki bazowały na naturalnym zakwasie. Sztuczne dodatki, barwniki i polepszacze nie mają tu prawa wejścia, a jeśli nie wierzysz nam na słowo, to sprawdź to na własne oczy. Zaplecze nie ma nic do ukrycia i wszystkie etapy produkcji możesz bez skrępowania obserwować przez szklane ściany. Przyznasz, że nie wszędzie można podglądać, jak powstaje, rośnie i zarumienia się zdrowe, naturalne pieczywo. A my zaręczamy, że to robi wrażenie.

Piekarnicze słodycze reprezentuje tu zaskakujący crufin, w którego kruchym cieście skrywa się płynne nadzienie. Ten z kremem pistacjowym to prawdziwy majstersztyk. Zasłużoną i dobrą sławą cieszą się też tutejsze croissanty, co nie dziwi o tyle, że Bakery to piekarnia polsko-francuska. Opowiedzielibyśmy Ci jeszcze kilka słów o tutejszym pain au chocolat, ale chyba najpierw zrobimy sobie przerwę na kanapkę.

Tip dla głodnych dobrych rad

W Bakery możesz rozsiąść się przy jednym ze stolików, napić się czegoś ciepłego i zamówić tzw. spersonalizowane kanapki robione „na świeżo”. Z pastą jajeczną, awokado, pasztetem, salami... Dalibyśmy sobie piętkę uciąć, że nie tylko po nie będziesz tu wracać z wypiekami na twarzy.

Adres:
ul. Grzybowska 56

Czynne:

pon - pt
7.00 - 20.00
sob
8.00 - 18.00

Okazje w Bakery

KAWA Z DOWOLNYM CIASTKIEM

dla pracowników Browarów Warszawskich

3

Croque na brunch -20% z kodem wiosna

-20%