Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

Restauracja

Food Hall Browary

Niedosyt nie istnieje

Prawdopodobnie walka ze współcześnie rozumianą nudą sprawiła, że w wielkich miastach zaczęły kilka dekad temu powstawać foodhalle. I o ile „możliwość szerokiego wyboru” nie jest wpisana w piramidę potrzeb Maslowa, to nie da się ukryć, że współczesny aktywny mieszczuch uwielbia, a wręcz musi mieć wybór.

Food Hall Browary łączy „prawo do wyboru” wyrażone w różnorodności ulokowanych tu punktów gastronomicznych, z potrzebą „posiadania wszystkiego w zasięgu ręki” - bo to przecież także cecha takich „hal”, wywodzących się nierzadko ze streetfoodowych zgrupowań. 

Food Hall Browary prezentuje najwyższy poziom kulinarnych doznań na najniższej kondygnacji budynku dawnej Leżakowni – istotnej części historycznego Browaru Haberbuscha i Schielego. Autorem jego idei (i wykonania) jest Aleksander Likus. 12 punktów gastronomicznych rozlokowało się w pomiędzy utworzonymi z XIX-wiecznej cegły łukami kolebkowego sklepienia historycznych piwnic obiektu, zwanych niegdyś „piwnicami czasu” – odrestaurowanych z pieczołowitością i dbałością o detale.

Oferta jest zdywersyfikowana i dostosowana do oczekiwań zarówno najmłodszych, jak i pełnoletnich gości. Punkty gastronomiczne zostały objęte wyłącznie przez doświadczonych, znanych dobrze Warszawiakom Restauratorów, którzy w ten sposób prezentują część menu swoich stacjonarnych, pełnowymiarowych lokali tym, którzy zamiast „rezerwować stolik” wolą iść na żywioł. 

Dzień rozpoczyna bogata oferta lunchy dla pracowników pobliskich biur, a kończy funkcjonujący tu do „ostatniego gościa” Bar Centralny. Przewidziano tu 300 miejsc siedzących przy „socjalizujących”, dużych stołach, idealnych do grupowych spotkań oraz przy znacznie bardziej kameralnych stolikach. I tak – są tu również przestrzenie ogródkowe, otwierające Food Hall Browary po obu krańcach lokalu.

TIP DLA AKTYWNYCH

Jest tu również scena – otwarta na koncerty, eventy, sety miksowane na żywo przez DJ-ów, ale też na spotkania autorskie, konferencje, wydarzenia tematyczne. Można się tu spodziewać takich aktywności, jak live cooking, pop-upy, targi i... co tylko przyjdzie do głowy najemcom.

Adres:
ul. Haberbuscha i Schielego 2

Czynne:

pon - czw
12.00 - 22.00
pt - sob
12.00 - 00.00
ndz
12.00 - 22.00

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jednak przede wszystkim jest to miejsce spotkań towarzyskich. Przyjacielskich wyjść na miasto, rodzinnych okazji, sposobem spędzania wolnego czasu i okazją do odkrywania nowych smaków. Miejsce, gdzie historia, sztuka i gastronomia przenikają się w harmonii i stają się areną dla niezapomnianych doświadczeń.

Bar Centralny jest z pewnością jednym z największych barów w całej Polsce. Rano zaserwuje kawę typu „speciality”, świeżo wyciskane soki, smoothies i lemoniady. Wieczorem nadejdzie pora na bardziej wyskokowy arsenał. Znajduje się tu również miejsce dla Wine Baru z bogatą oferta win serwowanych na kieliszki, a o nastrój gości zadba wkrótce dodatkowo klub muzyczny, który zajmie fragment piwnic. Food Hall Browary dostarczy Wam z pewnością niezapomnianych wrażeń i niezliczonych dylematów, co by tu dzisiaj zjeść, wypić i przeżyć.

CZAS NA PEŁNĄ LISTĘ PUNKTÓW GASTRONOMICZNYCH:

A' PANU OCCO?!

Właściciele Dziurki od Klucza znają się na pizzy jak mało kto. Teraz wzięli się za neapolitański street food, który na stałe zagościł w tym miejscu pod szyldem A'Panu occo?!

Nazwa lokalu twórczo nawiązuje do panuozzo, włoskich kanapek z ciasta na pizzę, które po brzegi wypełnione jest tym, co w kuchniach świata najlepsze. W tym przypadku jesr to np. pieczona kaczka w sosie hoisin, panierowana na złoto mozzarella z tatarem z pomidorów i bazyliowym majonezem, boczek BBQ czy chociażby pastrami z sosem rosyjskim i kiszoną kapustą. Tak. To są kanapki, które rozbijają bank.

BOSTON BURGER

USA chwali się wynalezieniem współczesnej demokracji, ale tak naprawdę ich największym wkładem w rozwój świata są oczywiście burgery :). 

A Boston Burger w Food Hall Browary serwuje właśnie takie burgery – w tej klasycznej, oryginalnej formie. Bo – umówmy się – to właśnie ta tradycyjna amerykańska szkoła burgera wie, jak dać prawdziwą przyjemność jedzenia za pomocą bułki, mięsa i innych dodatków, o czym świadczy globalny sukces tego fast-foodowego gastro-cudu. 

Wpadaj tu na cheeseburgera, double bacon, smash burgera czy ostre buffalo wings. Zanurz zęby w soczystych wołowinach limousine i hereford, otulonych w wypiekane na miejscu buły.

FALLA WRAP

Nie wiemy czy nazwa FALLA wzięła się z połączenia w jedno imię imion Filipa i Ali(cji), którzy stoją za tą marką. Wiemy za to, że wegemaniacy w Food Hall Browary odnajdą prawdziwe szczęście! Bo to właśnie tu otworzyła się FALLA Wrap – w zasadzie już kultowe miejsce, serwujące wrapy, roślinne burgery, kurczę-nie-kurczaki i niby-ryby. 

Roślinne wrapy bierze się w łapy, znaczy w dłonie i przeżuwa, znaczy przeżywa wegelinarną rozkosz. Grasz w zielone? Tu będziesz zwycięzcą.

JASNA SPRAWA

O latach 20' i 30' minionego wieku mówi się „złota epoka Warszawy”. I do tej złotej epoki magicznie przenosi nas Jasna Sprawa. W tamtych czasach kulinarna odwaga i kreatywność była w stolicy na topie, o czym mogli się przekonywać birbanci tamtych lat – choćby Hanka Ordonówna czy Mieczysław Fogg. Dziś Ty możesz przekonać się jak w międzywojniu dogadzano sobie gastronomicznie w Warszawie. Przywitaj się z serwowanym tu mazurskim sandaczem, tatarem wołowym z marynowanymi borowikami czy pieczoną kaszanką. Poznaj swojskie choć często zapomniane produkty. Przekonaj się do flaków po warszawsku, domowych pyz i golonki wieprzowej z kremem chrzanowym. Odkryj to wszystko w nowym wydaniu i podaniu, bo prezentacja w Jasnej Sprawie też ma być prima sort.

OCTO

Miłośników kochanej w stolicy Dziurki od klucza nie trzeba przekonywać, że ta restauracja umie w makarony. A jeśli Ci sami właściciele otwierają „Octo”, to możesz mieć pewność absolutną, że tutejsze pasty, pizza i owoce morza są absolutnie naj. 

Najlepiej sprawdzić to w ramach wieczoru z przyjaciółmi, choć i biznesowy lunch może w Octo kupić Wasze serca. Szczegółów menu nie zdradzamy, a pytania o to czy jest tu „czarny makaron” proszę zadawać fantastycznej obsłudze.

ökarimå Ramen

Żeby próbować stać się modną zupą w kraju, w którym każda mama lub babcia ugotowała swoim dzieciom choć raz w życiu rosół, trzeba mieć jaja, I choć banalizowaniem ramenu byłoby nazwać go „rosołem z jajem”, to trochę w tym prawdy jest.

Ramen nadał esencjonalnym bulionom i gotowanemu boczkowi zupełnie nowe znaczenie, a ten, który serwowany jest w lokalu ökarimå Ramen zrobił już niezłą furorę w mieście nad Wisłą.

THE SEAFOOD BAR

Za ten koncept odpowiada absolwent słynnej londyńskiej szkoły kulinarnej „Le Cordon Bleu” i kucharz z doświadczeniem zdobywanym w Polsce i zagranicą. Jak sama nazwa wskazuje The Seafood Bar oferuje owoce morza i ryby, ale w porywającym, niebanalnym i nieoczywistym wydaniu. Spróbujesz tu doskonałych ostryg i innych owoców morza oraz ryb, którym towarzystwa dotrzyma kieliszek francuskiego szampana. Bezpretensjonalnie, bezsprzecznie oryginalnie i z gwarancją najwyższej jakości.

SILK & SPICY

Szefem kuchni jeest tu Zun Dungh, co już powinno pobudzić pracę kubków smakowych u wyznawców oryginalnej kuchni tajskiej. Stąd w Food Hall Browary bucha ta dalekowschodnia „aromatyka”, z wypełnionych po brzegi egzotyką dań. Nowoczesna „Azja na talerzu” i zniewalające połączenia oryginalnych składników – warzyw, owoców morza, mięs, świeżych ziół i różnorodnych przypraw, o których istnieniu większość Europejczyków nie ma bladego pojęcia. Silk & Spicy to punkt obowiązkowy dla głodnych kulinarnych zaskoczeń.

S'POKE & ŚLEDZIE

Chwyć doskonałej jakości holenderskiego matiasa i wymieszaj go finezyjnie z innymi składnikami w hawajskim bowlu. Oto przepis na kolejny z 12 konceptów w Food Hall Browary. Buły piecze się tu na miejscu, a śledzie przybywają do S'poke & śledzie prosto z kutrów rybackich. Tu dowiesz się, co to znaczy congee i jak smakuje zdrowe śniadanie, lunch czy kolacja. Z owoców nie-morza robić się tu będzie na bieżąco orzeźwiające smoothie i soki oraz lemoniady. Całkiem spoko jest także kawa od S'poke ;)

THE SUSHI

Podobnie jak nazwa, cały ten koncept stawia na prostotę i szczerość. Szef kuchni, Alon Than, nie ma czasu na dorabianie filozofii do sushi, odkąd w 2015 został... mistrzem świata sushi podczas globalnego turnieju kulinarnego w Tokio. Zostać mistrzem sushi w stolicy ojczyzny sushi? Trudno o lepszą rekomendację dla serwowanych tu rolek. Tym razem w roli jurora tychże rolek możesz zostać Ty. 

W The Sushi nie słuchasz o filozofii sushi, tylko przyswajasz ją w każdym kęsie.

VietNEM

Linh Nguyen od lat niepodzielnie włada azjatyckim obliczem kuchni w Warszawie, prowadząc tu naście autorskich restauracji. Teraz otworzyła w Food Hall Browary lokal VietNEM, który otworzył nam oczy na piękno tradycyjnych wietnamskich pierożków, które wizualnie przypominają krokiety, znane są u nas jako sajgonki. Trudno o lepszy fast food w całej Azji i grzech nie spróbować tych, za którymi stoi cesarzowa dalekowschodnich smaków.

BAR CENTRALNY

Kto liczył dokładnie ten wie, że doskonałą (według licznych kultur świata) liczbę, jaką jest „dwunastka” w kontekście „dwunastu sztosów Food Hall Browary” zamyka właśnie to miejsce. Zamyka dwunastkę, choć samo zamykać się praktycznie nie będzie. Bo to bar, bo to najprawdopodobniej najdłuższy bar w Polsce, więc po prostu musi być czynny najdłużej. Za koncepcją Baru Centralnego (i za barem tego baru) stoi Karim Bibars – legendarny warszawski barman i zwycięzca polskiej edycji największego rumowego konkursu barmańskiego na świecie.

KAWA Z DOWOLNYM CIASTKIEM

dla pracowników Browarów Warszawskich

3

Croque na brunch -20% z kodem wiosna

-20%