Rezerwuj

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Well fitness
Executive lounge
Strefa Piękna by Juźwin
ADN Centrum Konferencyjne
Alma
Baila Show & Dining
Baken
Bakery Browary Warszawskie
Browar Warszawski
Bombay Masala
Strefa Piękna by Juźwin
Well Fitness
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe

Wybierz swój język

Rezerwuj

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Well fitness
Executive lounge
Strefa Piękna by Juźwin
ADN Centrum Konferencyjne
Alma
Baila Show & Dining
Baken
Bakery Browary Warszawskie
Browar Warszawski
Bombay Masala
Strefa Piękna by Juźwin
Well Fitness
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe

Wybierz swój język

Kawiarnie

Bakery Browary Warszawskie

Tu się pracuje z wypiekami

Czy można zrobić chleb z ziemniaków? Nie tylko można, ale – gdy już go spróbujesz – zdziwisz się, że nie można... bez niego żyć :) No więc dobra wiadomość jest taka, że Bakery w Browarach Warszawskich umie w chleb ziemniaczany. Choć oczywiście znajdziesz tu również inne, bardziej konserwatywne wyrazy piekarniczego fachu, jak chleby, bułki i bagietki – pszenne, żytnie i mieszane, z ziarnami, pestkami, nasionami... Długo by wymieniać, szybciej będzie po prostu poznać je wszystkie osobiście.

Szefowie tej piekarni – Michał Paleta i Bartłomiej Rychcik postarali się, by wszystkie tutejsze wypieki bazowały na naturalnym zakwasie. Sztuczne dodatki, barwniki i polepszacze nie mają tu prawa wejścia, a jeśli nie wierzysz nam na słowo, to sprawdź to na własne oczy. Zaplecze nie ma nic do ukrycia i wszystkie etapy produkcji możesz bez skrępowania obserwować przez szklane ściany. Przyznasz, że nie wszędzie można podglądać, jak powstaje, rośnie i zarumienia się zdrowe, naturalne pieczywo. A my zaręczamy, że to robi wrażenie.

Piekarnicze słodycze reprezentuje tu zaskakujący crufin, w którego kruchym cieście skrywa się płynne nadzienie. Ten z kremem pistacjowym to prawdziwy majstersztyk. Zasłużoną i dobrą sławą cieszą się też tutejsze croissanty, co nie dziwi o tyle, że Bakery to piekarnia polsko-francuska. Opowiedzielibyśmy Ci jeszcze kilka słów o tutejszym pain au chocolat, ale chyba najpierw zrobimy sobie przerwę na kanapkę.

Tip dla głodnych dobrych rad

W Bakery możesz rozsiąść się przy jednym ze stolików, napić się czegoś ciepłego i zamówić tzw. spersonalizowane kanapki robione „na świeżo”. Z pastą jajeczną, awokado, pasztetem, salami... Dalibyśmy sobie piętkę uciąć, że nie tylko po nie będziesz tu wracać z wypiekami na twarzy.

Adres:
ul. Grzybowska 56

Czynne:

pon - pt
7.00 - 20.00
sob
8.00 - 18.00

Okazje w Bakery

KAWA Z DOWOLNYM CIASTKIEM

dla pracowników Browarów Warszawskich

3

Croque na brunch -20% z kodem wiosna

-20%