Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

RESTAURACJE

Gastronomja

"Oui", znaczy "tak"

Ciasto „półfrancuskie” jako byt piekarniczy możesz znać czy to z pasztecików, czy to z rogalików. Za to niewiele osób wie, czym się cechuje półfrancuski... serwis. Tych, którzy uważają, że fajnie jest uczyć się całe życie, na lekcję półfrancuskiego zapraszamy do GASTRONOMJI w Browarach Warszawskich.

W przeciwieństwie do polityków nie będziemy się spierać, kto kogo nauczył posługiwać się widelcem (pardon, ale zostawmy to tym, dla których „savoir-vivre” pozostaje tylko niezrozumiałym zestawieniem francuskich słów). Natomiast prawda jest taka, że i my – Polacy, i oni – Francuzi  (będący na widelcu tego politycznego faux pas) mają swoje jakże odmienne, ale jednak całkiem wyraziste kompetencje kulinarne.

I trudno powiedzieć, czy lepszą zupą, by zrobić sobie „bon jour” jest żur nasz powszedni, czy jednak „le cebulowa” to królowa dań pierwszych. I aż trochę głupio byłoby wybierać. Na szczęście nie trzeba, bo GASTRONOMJA jest restauracją, która pogodzi „jedzeniowych bon vivantów” znad Wisły i Sekwany, racząc gości nowoczesną kuchnią polską i francuską. Ba! Jest tu nawet kuchnia z całej Europy!

GASTRONOMJA to restauracja dla mięsożerców, z wyborem wolno pieczonych żeber wołowych, wieprzowych i jagnięcych oraz steków z sezonowanej wołowiny. W karcie znajdziemy również klasyki kuchni polskiej. Szefem kuchni jest Daniel Saczuk, który pracował wiele lat w znanych restauracjach jak „U kucharzy” w hotelu Europejskim, następnie w „Soul Kitchen” i „Żebra i Kości”.

GASTRONOMJA daje też szansę, by posłuchać chanson, ponieważ są tu organizowane żywe występy muzyczne. Na obecnym tu pianinie wybrzmi soul i jazz w aranżacji na 10 palców.

Tip dla tych, którzy jedzą oczami

Restauracja funkcjonuje w zgodzie z filozofią „fine dining”, co w (fry)wolnym tłumaczeniu oznacza, że do fotek na insta nie trzeba będzie używać żadnych filtrów.

Adres:
ul. Krochmalna 61

Czynne

poniedziałek - piątek
8.00 - 22.00
sobota
9.00 - 21.00
niedziela
10.00 - 17.00

Czynne:   

pon - czw
12.00 - 22.00
pt - sob
12.00 - 23.00
ndz
12.00 - 22.00

Adres:
Grzybowska 56
00-864 Warszawa 

tel: +22 487 99 70

gastronomja.pl

Otóż – rozmaite dania są tu przygotowywane lub wykańczane bezpośrednio przy Twoim stoliku. I to zarówno ten polski tatar, jak i francuskie grasice. I to właśnie jest, mówiąc otwarcie, ów półfrancuski serwis. Otwarta jest też kuchnia GASTRONOMJI. I to nie tylko otwarta na ciekawość oczu bywalców, którzy podejrzą kuchnię od kuchni. Ta jej otwartość pozwala Ci zająć miejsce wokół kuchni, by cieszyć się jedzeniem na oczach przyrządzających Twoje dania i desery chefów i sous-chefów.

KAWA Z DOWOLNYM CIASTKIEM

dla pracowników Browarów Warszawskich

3

Croque na brunch -20% z kodem wiosna

-20%