Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Well fitness
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Well Fitness
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

Restauracje

Olivos Cafe & Restaurant

Śródziemno może?

Zdrowo, nietypowo i do syta – można by najkrócej opisać, co Cię czeka w restauracji OLIVOS w Browarach Warszawskich. Tylko po co „najkrócej”? Dokąd tu się spieszyć, skoro mowa o ucztowaniu wedle śródziemnomorskich zasad i tradycji? Wszak to właśnie w Grecji, Włoszech, Hiszpanii i innych przytulonych do brzegów Morza Śródziemnego krajach zwykły obiad potrafi trwać do kolacji, a kolacja do świtu...

O! I to już bardziej oddaje naturę OLIVOS. Stąd po prostu ciężko będzie wyjść. Raz, że utrudni to uczucie błogiej sytości po udanej uczcie, a dwa, że atmosfera i nade wszystko gościnność włodarzy sprawia, że chce się tu zostać dłużej niż się planowało.

No dobrze. A ta śródziemnomorska kuchnia, to jaka? Taka grecka, czy bardziej włoska, a może hiszpańska? Oj, zaraz, moment. A po co się ograniczać? A czemu nie może być międzynarodowo?

Za koncept OLIVOS odpowiada pochodzący z Korfu Spiros Kolouris, który przez wiele lat zarządzał restauracjami w Atenach, na Mykonos i... na warszawskim Śród...mieściu. A fakt że pochodzi on z Korfu wcale nie znaczy, że menu zdominuje grecki klimat. Notabene nie każdy wie, że Korfu było kiedyś częścią... imperium weneckiego. W efekcie na Twoim talerzu może wylądować kawałek północnych abo południowych Włoch, ale może to też być coś mniam z greckiej Krety albo inny hiszpański tapas. Tyle, że nie zawsze to będą te najbardziej znane pozycje z menu owych państw. Państwo wybaczą, ale Spiros i szef kuchni – Ibrahim Noureldin chcą zaskakiwać – oryginalnością, różnorodnością i pomysłowością kulinarną, której im absolutnie nie brak. Odgrażają się nawet, że gotowi są w OLIVOS wprowadzać do karty nawet 100 różnych dań w roku! Nie, żeby wszystkie były tam non-stop. Wręcz odwrotnie. To co wejdzie wiosną, niekoniecznie da się zamówić jesienią i vice versa. Tak. Karta, jak kobieta – w OLIVOS zmienną jest.  

Prawdopodobnie spodoba Ci się też wystrój wnętrz. A ponadto, o „stolik przy oknie” nie jest tu trudno, bo... okien tu nie brakuje. Jest jasno, kolorowo, przestrzennie i z widokiem na otwartą kuchnię. No i jest ogródek, muzyka na żywo, a to już chyba pozwala, by poczuć się jak na greckich wakacjach w sercu Woli.

Tip dla nowicjuszy

Nie będziemy udawać Greka, że znamy wszystkie pikantne (i łagodne) szczegóły menu tego konceptu gastronomicznego, bo karta w dużej mierze jest improwizowana. Dlatego pytaj śmiało kelnera o sugestie i zdaj się na to, co poleca szef kuchni, bo niejedno pokolenie warszawiaków wie, że Spiros Koulouris potrafi uszczęśliwić swoich gości po dziurki w pasku spodni.

Otwarte

pon - czw
12.00 - 23.00
pt - sob
12.00 - 23.30
ndz
12.00 - 23.00

Adres:
ul. Grzybowska 56

olivosrestauracja.pl
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

tel: 22 125 59 97

KAWA Z DOWOLNYM CIASTKIEM

dla pracowników Browarów Warszawskich

3

Croque na brunch -20% z kodem wiosna

-20%