Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

RESTAURACJE I WINEBARY

Frutti di mare

W niektórych częściach świata łatwo dostępne i stanowiące przystępne cenowo do nabycia produkty kulinarne, w innych uchodzące za synonim luksusu, którego dostępność bywa mocno ograniczona. Owoce morza, coraz śmielej występują na naszych stołach (i to w niemałym wyborze!)

Port Royal

MASZ OCHOTĘ NA OWOCE MORZA?

Postanowiliśmy zrobić rekonesans i zebrać wszystkie wariacje, które można zamówić w restauracjach Browarów Warszawskich. 

Masz ochotę na skorupiaki? Homary, kraby, a może krewetki? Te ostatnie dostaniecie m.in. w chrupiącej tempurze, grillowane lub podane w esencjonalnym wywarze. Ostrygi? Znajdź swój ulubiony rodzaj pośród: fine de claire, belon i gilardeau. Natomiast wielbiciele małż mogą wybierać między Amandes i św. Jakuba. 

Na koneserów głowonogów czekają ośmiornice marynowane lub z rusztu, a kalmary faszerowane są risotto, podawane na zimno lub smażone. 

Na co się zdecydujesz to już tylko i wyłącznie kwestia Twojego gustu. My jedynie możemy zasugerować, że warto spróbować tych morskich doskonałości, w każdym z poniższych lokali. Mamy nadzieję, że znajdziesz wśród nich unikalność, która sprawi, że wrócisz do Browarów nie raz, by przypomnieć sobie jak smakuje prawdziwe morze!

OCTO W FOOD HALL BROWARY

Na mniejszy głód: marynowane ośmiorniczki; krewetki z sałatą rzymską lub chorizo; mule; ośmiorniczki z pomidorami i kaparami; kalmary 

Na większy głód: pasta nero di seppia z kalmarami i chorizo | krewetkami w sosie truflowo-śmietankowym lub z pancettą | 
z owocami morza (ośmiorniczki, krewetki, kalmary, mule)

 

THE SEAFOOD BAR W FOOD HALL BROWARY 

Krewetki Black Tiger: klasyczne| po tajsku z Tom Yum | w sałacie Cezar | w panko | z patelni 

Seafood burger; Macka ośmiornicy; Chrupiące kalmary 

BAILA - PEREŁKI W NIEOCZYWISTYCH WYDANIACH 

Octopus Carpaccio z mackami ośmiornicy 
Crispy langostinos: krewetki w tempurze z sosem sriracha mayo 
Oyster Obsesiòn: ostrygi Fine De Claire no 2. z sosem mignonette, sokiem z granatu i cytryną 

Langosta sopa | Pescado sopa: krem na mleku kokosowym z homarem, łososiem, dorszem, krewetkami i kalmarami, doprawiony chilli | zupa rybna z łososiem, dorszem, krewetkami i kalmarami .

PORT ROYAL - ŚWIEŻOŚCI WPROST Z KUTRA RYBACKIEGO

Na mniejszy głód: małża św. Jakuba po Japońsku; ślimaki po burgundzku; mix kalmarów i krewetek w tempurze; talerz skorupiaków na zimno; tatar z czerwonych krewetek 

Mule Port Classic | Marinara | Gorgonzola 

Ostrygi fine de claire | belon | gilardeau 

Hot Seafood platter: mix owoców morza podawany na ciepło 

Grillowane owoce morza; Tagliatelle alle vongole; Risotto z owocami morza

LE PARADOX - NIEBANALNE I ORYGINALNE

Seafood platters: Gourmet lub Delight (ostrygi, krewetki szare, duże krewetki, trąbik, małże amandes, szczypce kraba) 

Weekendy z ostrygami: wiele gatunków do wyboru! 

ostrygi

MYKONOS - PERŁY MORZA W RÓŻNYCH WYDANIACH

Htenia: małże Św. Jakuba w skorupie 

Kavouri me garides: pikantny tatar z kraba królewskiego i krewetek 

Oktapodi me Mavrodafni | Octapodaki me patatosalata: ośmiornica w całości/marynowana ośmiornica na przekąskę 

Astakomakaronada: homar, tagliatelle z homara i krewetek w sosie pomidorowym z chili i bazylią 

Kakavia: kremowa zupa rybna, gruper, krewetki, małże 

Garides ellinikes lub Gardes Paros: krewetki, sos pomidorowy z chilli i Ouzo, mus z fety, czosnek | wersja w sosie z białego wina, feta, pomidor koktajlowy, kolendra, chilli 

Kalamarakia tiganita: smażone kalmary i sos tarama 

Makarony Krithoto me garides | Pelagos: makaron orzo z krewetkami | makaron tagliatelle z krewetkami, ośmiornicą, małżami, vongolami 

Grillowane Garides scharas | Oktapodi scharas | Kalamary scharas: krewetki królewskie | ośmiornica | kalmary (podawane z sosem ladolemono na bazie oliwy i soku z cytryny) 

Thalassa (dla 2 osób): filety z dorady, ośmiornica, krewetki, smażone kalmary, szprotki „Gavros”, ryż, grillowane warzywa, tarama 

U nas sezon na owoce morza trwa przez cały rok, więc jeśli tęsknisz za odrobiną, świeżej, morskiej przyjemności - zapraszamy o każdej porze dnia, w trakcie i po godzinach.