Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

Nazwa miejsca

Indyjskość na pięć papryczek

Opis - więcej

Trochę się teraz czujemy, jak by ktoś nam kazał tłumaczyć warszawiakom, czym jest Pałac Kultury i Nauki w Warszawie. Bo mniej więcej tak samo, jak PKiN jest im znana sieć lokali Bombaj Masala. Ale gdyby jednak spróbować opisać nowy koncept w naszym globalnym tyglu gastronomicznym jednym zdaniem, to brzmiałoby ono tak. BOMBAJ MASALA w Browarach Warszawskich to pałac indyjskich smaków.

Jednak – co zgodnie podkreślają właściciele – to właśnie najnowszy BOMBAJ MASALA w Browarach Warszawskich będzie miejscem na wskroś wyjątkowym.

To, że szefem kuchni będzie tu Hindus z dziada pradziada, jest oczywiste. To, że w menu będzie to wszystko, na co ślinka cieknie warszawiakom otwartym na egzotykę, również jest pewne. Ale... sporym novum, na które już teraz możesz sobie ostrzyć zmysły będą po raz pierwszy wprowadzone do menu... dania streetfoodowe wprost z ulic gwarnego i tłocznego Bombaju. „Indyjskie burgery rodem z irani cafe”  – mówi Ci to coś? Nie mówi? To nic nie mów, tylko wpadaj do BOMBAJ MASALA w Browarach Warszawskich.

Niepowtarzalny będzie też z pewnością nastrój (bo drugiego tak multikulturowo-gastronomicznego miejsca w Warszawie po prostu nie ma) oraz wystrój zaprojektowany przez biuro Architektoniczne A8. Nie. Szczegółów nie wolno nam tu zdradzić. To po prostu sami musicie zobaczyć.

A tak w ogóle to skąd ten Bombaj i ta Masala w nazwie? Bombaj (zwany też Mumbajem) to miejsce pochodzenia Kedara, a masala... A „masala” to wcale nie żaden sos, jak myśli wielu Polaków. Otóż, w Indiach każda szanująca się gospodyni i każdy dbający o swoją renomę kucharz, przygotowuje (a raczej opracowuje i latami doskonali) swoją unikatową mieszankę przypraw do konkretnych dań. I ta kombinacja sekretnych składników to owa mityczna „masala”. Jak smakuje ta stworzona przez szefa indyjskiej świątyni smaków w Browarach Warszawskich? Jest tylko jeden sposób, by się o tym przekonać.