Rezerwuj

Baila Show & Dining
Bombaj Masala
Salon Executive
Hala Gastronomiczna Browary
Gastronomia
Japonka
Munja
Grecka restauracja i bar na Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Kawiarnia i restauracja Olivos
Pizza Lecentano
Port Królewski
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Piekarnia Browary Warszawskie
Deseo Cukiernia & Chocolaterie
Kawiarnia Dobro & dobro
Kawiarnia Etno
Good Lood
Kawiarnia Vita
Azjatka Browary Warszawskie
Szalony Rzeźnik
Sushi Japonki
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Klub fitness Calypso
Pralnia Wykonawcza
Fryzjer Hamski
Strefa Piękna by Juźwin | Kobielski
ADN Centrum Konferencyjne
Azjatka Browary Warszawskie
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombaj Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomja
Good Lood
Hamski Barber
Japonka
Sushi Japonki
Le Paradox
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Pizza Lecentano
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Strefa Piękna by Juźwin | Kobielski
Browar Warszawski
Vita Cafe

Wybierz swój język

Rezerwuj

Baila Show & Dining
Bombaj Masala
Salon Executive
Hala Gastronomiczna Browary
Gastronomia
Japonka
Munja
Grecka restauracja i bar na Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Kawiarnia i restauracja Olivos
Pizza Lecentano
Port Królewski
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Piekarnia Browary Warszawskie
Deseo Cukiernia & Chocolaterie
Kawiarnia Dobro & dobro
Kawiarnia Etno
Good Lood
Kawiarnia Vita
Azjatka Browary Warszawskie
Szalony Rzeźnik
Sushi Japonki
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Klub fitness Calypso
Pralnia Wykonawcza
Fryzjer Hamski
Strefa Piękna by Juźwin | Kobielski
ADN Centrum Konferencyjne
Azjatka Browary Warszawskie
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombaj Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomja
Good Lood
Hamski Barber
Japonka
Sushi Japonki
Le Paradox
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Pizza Lecentano
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Strefa Piękna by Juźwin | Kobielski
Browar Warszawski
Vita Cafe

Wybierz swój język

Nazwa miejsca

Indyjskość na pięć papryczek

Opis - więcej

Trochę się teraz czujemy, jak by ktoś nam kazał tłumaczyć warszawiakom, czym jest Pałac Kultury i Nauki w Warszawie. Bo mniej więcej tak samo, jak PKiN jest im znana sieć lokali Bombaj Masala. Ale gdyby jednak spróbować opisać nowy koncept w naszym globalnym tyglu gastronomicznym jednym zdaniem, to brzmiałoby ono tak. BOMBAJ MASALA w Browarach Warszawskich to pałac indyjskich smaków.

Jednak – co zgodnie podkreślają właściciele – to właśnie najnowszy BOMBAJ MASALA w Browarach Warszawskich będzie miejscem na wskroś wyjątkowym.

To, że szefem kuchni będzie tu Hindus z dziada pradziada, jest oczywiste. To, że w menu będzie to wszystko, na co ślinka cieknie warszawiakom otwartym na egzotykę, również jest pewne. Ale... sporym novum, na które już teraz możesz sobie ostrzyć zmysły będą po raz pierwszy wprowadzone do menu... dania streetfoodowe wprost z ulic gwarnego i tłocznego Bombaju. „Indyjskie burgery rodem z irani cafe”  – mówi Ci to coś? Nie mówi? To nic nie mów, tylko wpadaj do BOMBAJ MASALA w Browarach Warszawskich.

Niepowtarzalny będzie też z pewnością nastrój (bo drugiego tak multikulturowo-gastronomicznego miejsca w Warszawie po prostu nie ma) oraz wystrój zaprojektowany przez biuro Architektoniczne A8. Nie. Szczegółów nie wolno nam tu zdradzić. To po prostu sami musicie zobaczyć.

A tak w ogóle to skąd ten Bombaj i ta Masala w nazwie? Bombaj (zwany też Mumbajem) to miejsce pochodzenia Kedara, a masala... A „masala” to wcale nie żaden sos, jak myśli wielu Polaków. Otóż, w Indiach każda szanująca się gospodyni i każdy dbający o swoją renomę kucharz, przygotowuje (a raczej opracowuje i latami doskonali) swoją unikatową mieszankę przypraw do konkretnych dań. I ta kombinacja sekretnych składników to owa mityczna „masala”. Jak smakuje ta stworzona przez szefa indyjskiej świątyni smaków w Browarach Warszawskich? Jest tylko jeden sposób, by się o tym przekonać.