Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

Nazwa miejsca

Kumpel z ambitnymi planami

Opis - więcej

Browar Warszawski

Mark Zarkhin jest szefem Grupy Kumpel. Od wielu lat z powodzeniem działa na Ukrainie, gdzie stworzył wiele niesamowitych i przyciągających rzesze gości restauracji. W portfolio Grupy Kumpel są autorskie koncepty serwujące tradycyjną kuchnię galicyjską i przepyszne piwo, m.in. Bachevsky, Głody Mykola i Kumpel. Za wschodnią granicą sukcesem cieszy się również dynamicznie rozwijana sieć ponad 154 restauracji. W 2008 roku we Lwowie otworzył pierwszą restaurację połączoną z browarem. W Browarze Kumpel rocznie waży się ponad 420 000 litrów piwa. Smakosze tego trunku mogą wybierać w 10 jego rodzajach.

Po restauracji Baczewskich, Grupa Kumpel nie spoczęła na laurach. Craft & Beer Kumpel Atelier będzie już wkrótce kolejnym tętniącym życiem, nowatorskim i pełnym dobrego smaku miejscem na kulinarnej mapie stolicy.

"Od początku rozmów zdawaliśmy sobie sprawę, że Browary Warszawskie są bardzo ważnym miejscem dla Warszawy. Historycznie znajdował się tutaj jeden z najlepszych browarów w Polsce i Europie. Przed wojną warzone było tu 10% produkcji polskiego piwa, między innymi znakomity „Eksport” czy wspaniały „Porter”. Odkryjemy te gatunki na nowo, ale z dbałością o historię i tradycyjne receptury. Będziemy robić wszystko, by jakość piwa z Kumpel Atelier nie odbiegała od jakości piw z dawnych Browarów Warszawskich. Warszawa jest dynamicznym miastem, a to miejsce będzie jego nowym centrum. Jestem przekonany, że będzie przyciągało aktywnych mieszkańców, ekspatów i turystów, a wszyscy ci ludzie sprawią, że stanie się ono „wielkim mrowiskiem”, ciekawym, wesołym i fascynującym"
mówi Mark Zarkhin, szef Grupy Kumpel.

Browar Warszawski, w którego skład wejdzie restauracja i browar, zajmie część zabytkowych, 170-letnich Piwnic dawnej Leżakowni browaru Haberbuscha i Schiele. Znajdować się będzie na imponującej powierzchni prawie 1200 mkw., a sama restauracja zajmie blisko 500 mkw. Dodatkowo goście będą mieli do dyspozycji piękną antresolę o powierzchni 660 mkw.

Restaurator zamierza stworzyć miejsce, które będzie zgodne z wizją powstającego w kwartale ulic Grzybowska, Krochmalna, Wronia i Chłodna fragmentu miasta. Takie, które chętnie będą odwiedzać pełni energii ludzie, ale także turyści zwiedzający Warszawę. Z pewnością każdy poczuje się tu wyjątkowo, bo przy zachowaniu historycznego ducha, restaurację będzie wyróżniał nowoczesny design.

Restauracja Browar Warsawski pierwszych smakoszy ma powitać już we wrześniu.

Zdjęcia: materiały prasowe Grupa Kumpel, fotograf Piotr Kaczor - Fotografia / @kaczy__

Tekst i zdjęcie tytułowe: HorecaTrends