Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

Nazwa miejsca

Bohaterowie Food Hall Browary

Opis - więcej

Kolejny raz przed obiektywem Marcina Borunia stanęły osobowości Browarów Warszawskich. Tym razem, na jego zdjęciach uchwyceni zostali właściciele, szefowie kuchni i managerowie współtworzący koncepty, które rozgościły się w Food Hall Browary.

Chilli Ngo, Alicja i Filip Voigt, Alon Than, Przemysław Błaszczyk … to tylko niektórzy z bohaterów, których spotkać można odwiedzając Food Hall Browary Warszawskie na popołudniowe czy wieczorne wyjście ze znajomymi. Poznajcie bliżej resztę osób stojących za sukcesem tego wyjątkowego miejsca. Portrety osobowości z Food Hall Browary i innych lokali Browarów Warszawskich znajdziecie na wystawie spacerując wzdłuż ulicy Haberbuscha i Schielego. 

JASNA SPRAWA 

Jako reprezentant, za sterami Jasnej Sprawy stoi Adam Garlik który przywita Cię serwowanym tu mazurskim sandaczem, tatarem wołowym z marynowanymi borowikami czy pieczoną kaszanką. Poznaj swojskie choć często zapomniane produkty. Przekonaj się do flaków po warszawsku, domowych pyz i golonki wieprzowej z kremem chrzanowym. Odkryj to wszystko w nowym wydaniu i podaniu. Prima sort!

OCTO 

Znacie Dziurkę od klucza? Napewno! A jeśli nie, to szybko naprawcie ten błąd, bo nie trzeba przekonywać, że ta restauracja umie w makarony. A jeśli Ci sami właściciele: Stanisław Szpilkowski, Krzysztof Rek, Przemysław Błaszczyk otwierają Octo, to możesz mieć pewność absolutną, że tutejsze pasty, pizza i owoce morza będą absolutnie naj. Najlepiej sprawdzić to w ramach wieczoru z przyjaciółmi, choć i biznesowy lunch może w Octo kupić Wasze serca.

A' Panu occo?!

Kontynuując podróż po nowych wodach kulinarnej doskonałości, na które w Food Hall Browary wypłyną znani z sukcesu Dziurki od klucza i wyżej wspomnianego Octo, Ci sami ludzie, czyli: Stanisław Szpilkowski, Krzysztof Rek, Przemysław Błaszczyk przechodzimy płynnie do neapolitańskiego street foodu, który na stałe zagości w tym miejscu pod szyldem A'Panu occo?!. W tym miejscu zjecie np. pieczoną kaczkę w sosie hoisin, panierowaną na złoto mozzarellę z tatarem z pomidorów i bazyliowym majonezem, boczek BBQ czy chociażby pastry z sosem rosyjskim i kiszoną kapustą. Tak. To będą kanapki, które rozbiją bank.

ÖKARIMÅ RAMEN

Żeby próbować stać się modną zupą w kraju, w którym każda mama lub babcia ugotowała swoim dzieciom choć raz w życiu rosół, trzeba mieć jaja, I choć banalizowaniem ramenu byłoby nazwać go „rosołem z jajem”, to trochę w tym prawdy jest, Ramen nadał esencjonalnym bulionom i gotowanemu boczkowi zupełnie nowe znaczenie, a ten, który będzie serwowany w lokalu ÖKARIMÅ RAMEN u Karima Bibars prawdopodobnie zrobi niezłą furorę w mieście nad Wisłą.


BAR CENTRALNY 

Ale pisząc o ÖKARIMÅ RAMEN, nie możemy nie wspomnieć o Barze Centralnym. Za koncepcją (i za barem tego baru), stoi sam Karim Bibars –legendarny warszawski barman i zwycięzca polskiej edycji największego rumowego konkursu barmańskiego na świecie. Tak, to ten sam który stworzył ÖKARIMÅ RAMEN!


BOSTON BURGER

Head Chef - Tomek Sariusz-Wolski zaserwuje tutaj  burgery w klasycznej, oryginalnej formie. Bo – umówmy się – to właśnie ta tradycyjna amerykańska szkoła burgera wie, jak dać prawdziwą przyjemność jedzenia za pomocą bułki, mięsa i innych dodatków, o czym świadczy globalny sukces tego fast-foodowego gastrocudu. Wpadaj tu na cheeseburgera, double bacon, smash burgera czy ostre buffalo wings. Zanurz zęby w soczystych wołowinach limousine i hereford, otulonych w wypiekane na miejscu buły.


THE SEAFOOD BAR

Za ten koncept odpowiada absolwent słynnej londyńskiej szkoły kulinarnej „Le Cordon Bleu” i kucharz z doświadczeniem zdobywanym w Polsce i zagranicą. Jak sama nazwa wskazuje The Seafood Bar zaoferuje owoce morza i ryby, ale w porywającym, niebanalnym i nieoczywistym wydaniu. Spróbujesz tu doskonałych ostryg i innych owoców morza oraz ryb, którym towarzystwa dotrzyma kieliszek francuskiego szampana. Bezpretensjonalnie, bezsprzecznie oryginalnie i z gwarancją najwyższej jakości za którą stoi Właściciel Michał Magiel.


S’POKE & ŚLEDZIE

A skoro przed chwilą było o owocach morza i rybach to zostaniemy w podobnym temacie i przedstawimy kolejny koncept Michała Magiela. Buły piecze się tu na miejscu, a śledzie przybywają do S'poke & śledzie prosto z kutrów rybackich. Tu dowiesz się, co to znaczy congee i jak smakuje zdrowe śniadanie, lunch czy kolacja. Z owoców nie-morza robić się tu będzie na bieżąco orzeźwiające smoothie i soki oraz lemoniady. Całkiem spoko ma być także kawa od S'poke ;)

FALLA WRAP

Nie wiemy czy nazwa Falla wzięła się z połączenia w jedno imię imion Filipa i Ali(cji), którzy stoją za tą marką. Mowa o Alicji Voigt i Filipie Voigt. Wiemy za to, że wegemaniacy w Food Hall Browary odnajdą prawdziwe szczęście! Bo to włąśnie tu otwiera się Falla WRAP serwujące wrapy, burgery, kurczę-nie-kurczaki i niby-ryby. Roślinne wrapy bierze się włapy, znaczy w dłonie i przeżuwa, znaczy przeżywa wegelinarną rozkosz. Grasz w zielone? Tu będziesz zwycięzcą.

VIET NEM

Linh Nguyen od lat niepodzielnie włada azjatyckim obliczem kuchni w Warszawie, prowadząc tu naście autorskich restauracji. Teraz otworzyła w Food Hall Browary lokal Viet Nem, w którym Head Chef jest Chilli Ngo. Chilli otworzy nam oczy na piękno tradycyjnych wietnamskich pierożków, które wizualnie przypominają krokiety, znane są u nas jako sajgonki. Trudno o lepszy fast food w całej Azji i grzech nie spróbować tych, za którymi stoi cesarzowa dalekowschodnich smaków.

THE SUSHI

Właściciel Alon Than podobnie jak nazwę, w całym tym koncepcie stawia na prostotę i szczerość. A szef kuchni - Jakub Kazberuk nie ma czasu na dorabianie filozofii do sushi, odkąd w 2015 został... mistrzem świata sushi podczas globalnego turnieju kulinarnego w Tokio. Zostać mistrzem sushi w stolicy ojczyzny sushi? Trudno o lepszą rekomendację dla serwowanych tu rolek. Tym razem w roli jurora tychże rolek możesz zostać Ty. W The Sushi nie słuchasz o filozofii sushi, tylko przyswajasz ją w każdym kęsie.

SILK & SPICY

Szefem kuchni jest tu Zun Dungh, co już powinno pobudzić pracę kubków smakowych u wyznawców oryginalnej kuchni tajskiej. Stąd w Food Hall Browary bucha ta dalekowschodnia „aromatyka”, z wypełnionych po brzegi egzotyką dań. Nowoczesna „Azja na talerzu” i zniewalające połączenia oryginalnych składników – warzyw, owoców morza, mięs, świeżych ziół i różnorodnych przypraw, o których istnieniu większość Europejczyków nie ma bladego pojęcia. Silk & Spicy to punkt obowiązkowy dla głodnych kulinarnych zaskoczeń.


Dowiedz się pierwszy

o planowanych otwarciach, nowościach i wydarzeniach

Zapisz się do naszego Newslettera i bądź zawsze na bieżąco.