Rezerwuj

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Well fitness
Executive lounge
Strefa Piękna by Juźwin
ADN Centrum Konferencyjne
Alma
Baila Show & Dining
Baken
Bakery Browary Warszawskie
Browar Warszawski
Bombay Masala
Strefa Piękna by Juźwin
Well Fitness
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe

Wybierz swój język

Rezerwuj

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Browar Warszawski
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Centrum Konferencyjne
Well fitness
Executive lounge
Strefa Piękna by Juźwin
ADN Centrum Konferencyjne
Alma
Baila Show & Dining
Baken
Bakery Browary Warszawskie
Browar Warszawski
Bombay Masala
Strefa Piękna by Juźwin
Well Fitness
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe

Wybierz swój język

Nazwa miejsca

Przyjemności po hiszpańsku

Opis - więcej

Gdyby ktoś chciał z naszego jakże tradycyjnie polskiego pączka zrobić jakże tradycyjnie hiszpański tapas, to... musiałby go pokroić w takie jakby drobne pasemka i położyć na talerzyku. No i tak właśnie zrobili Hiszpanie, a ich pączek przypominający co prawda bardziej makaron niż pączka, nazywa się „churros”. A hiszpański tapas bar w Browarach Warszawskich nazywa się SOBREMESA, co – nomen omen – oznacza po hiszpańsku właśnie „deser” podany po wyjątkowo udanej uczcie.

Ani churrosów, ani wyrafinowanych dań w SOBREMESIE nie zabraknie. I nie martw się – churrosy nie będą tu jedynym deserem. Szefem kuchni SOBREMESA został Miłosz Cichoń, który zarówno inspiracje, jak i oryginalne składniki dań przywozi do Browarów Warszawskich prosto ze słonecznej Hiszpanii. A SOBREMESĘ zna od kuchni i to od lat, gdyż jest z nią związany od początku istnienia restauracji. Młody, ambitny i odważny, Miłosz zaprasza Was w podróż po nowoczesnej kuchni hiszpańskiej. 

Z kolei za magiczne mikstury płynne, banalnie nazywane w języku barowym „koktajlami” odpowiada tu Marcin Bartoszewicz. Niezłe z niego ziółko, bo nie dość, że wywija szkłem niczym cyrkowy żongler, to jeszcze do swych kompozycji płynnych dodaje ziół i innych szalonych składników.

„Sobremesa” oprócz słodkiego znaczenia, ma też drugie – to po polsku „niekończąca się pogaducha przy stole po wspólnym posiłku”. I tych Tobie i Twoim przyjaciołom życzymy. I dziś, i mañana.