Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

Nazwa miejsca

Przyjemności po hiszpańsku

Opis - więcej

Gdyby ktoś chciał z naszego jakże tradycyjnie polskiego pączka zrobić jakże tradycyjnie hiszpański tapas, to... musiałby go pokroić w takie jakby drobne pasemka i położyć na talerzyku. No i tak właśnie zrobili Hiszpanie, a ich pączek przypominający co prawda bardziej makaron niż pączka, nazywa się „churros”. A hiszpański tapas bar w Browarach Warszawskich nazywa się SOBREMESA, co – nomen omen – oznacza po hiszpańsku właśnie „deser” podany po wyjątkowo udanej uczcie.

Ani churrosów, ani wyrafinowanych dań w SOBREMESIE nie zabraknie. I nie martw się – churrosy nie będą tu jedynym deserem. Szefem kuchni SOBREMESA został Miłosz Cichoń, który zarówno inspiracje, jak i oryginalne składniki dań przywozi do Browarów Warszawskich prosto ze słonecznej Hiszpanii. A SOBREMESĘ zna od kuchni i to od lat, gdyż jest z nią związany od początku istnienia restauracji. Młody, ambitny i odważny, Miłosz zaprasza Was w podróż po nowoczesnej kuchni hiszpańskiej. 

Z kolei za magiczne mikstury płynne, banalnie nazywane w języku barowym „koktajlami” odpowiada tu Marcin Bartoszewicz. Niezłe z niego ziółko, bo nie dość, że wywija szkłem niczym cyrkowy żongler, to jeszcze do swych kompozycji płynnych dodaje ziół i innych szalonych składników.

„Sobremesa” oprócz słodkiego znaczenia, ma też drugie – to po polsku „niekończąca się pogaducha przy stole po wspólnym posiłku”. I tych Tobie i Twoim przyjaciołom życzymy. I dziś, i mañana.