Book

Baila Show & Dining
Bombay Masala
Executive lounge
Browary Food Hall
Gastronomy
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe and Restaurant
Lecentano pizza
Port Royal
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Le Paradox
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Beauty Zone by Juźwin
ADN Conference Center
Baila Show & Dining
Bakery Browary Warszawskie
Bombay Masala
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Laundry
Executive Lounge
Food Hall Browary
Gastronomy
Good Lood
Hamski Barber
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's Restaurant & Sports Bar
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Lecentano pizza
Sobremesa Tapas Bar
Beauty Zone by Juźwin | Kobielski
Warsaw Brewery
Vita Cafe

Wybierz swój język

Book

Baila Show & Dining
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
Bombay Masala
dobro & dobro cafe
Executive lounge
Food Hall Browary
Munja
Greek restaurant and bar in Mykonos
Nine's 
Olivos Cafe and Restaurant
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Warsaw Brewery
Browary Warszawskie bakery
Deseo Confectionery & Chocolaterie
Dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Good Lood
Vita Cafe
Crazy Butcher
Piccola Italia & Mediterraneo
ADN Conference Center
Calypso fitness club
Executive lounge
Hamski hairdresser
Beauty Zone by Juźwin 
ADN Conference Center
Alma
Baila Show & Dining
BAKEN
Bakery Browary Warszawskie
Warsaw Brewery
Bombay Masala
By Juźwin
Calypso Fitness Club
Crazy Butcher
Deseo Pattiserie & Chocolaterie
dobro & dobro cafe
Etno Cafe
Executive Lounge
Food Hall Browary
Good Lood
Munja
Mykonos Greek Restaurant & Bar
Nine's
Olivos Cafe & Restaurant
Piccola Italia & Mediterraneo
Sakana Sushi Bar
Sobremesa Tapas Bar
Vita Cafe
Express

Wybierz swój język

Restauracje

MUNJA

Ognista kuchnia adriatycka

Tam, gdzie jest ogień, mięso i owoce morza tam prawdopodobnie pichci się coś adriatyckiego. Bo kuchnia ta składa się z mięsa, ogromu ryb, kalmarów i ośmiornic, kruchych warzyw i... mięsa.

MUNJA to jedyna w Polsce restauracja serwująca zadziwiającą odmianę tej kuchni – pełną bałkańskiego ognia, ale jednocześnie obficie doprawioną śródziemnomorską lekkością.

Płomień w logo restauracji znalazł się nieprzypadkowo. Żywy ogień jest kluczowy w adriatyckiej kuchni. To najbardziej naturalny sposób wydobywania niepowtarzalnego aromatu i smaku z mięs, ryb i owoców morza.

MUNJA w Browarach Warszawskich zachwyca oryginalnymi daniami znad Adriatyku, serwowanymi wprost z buchającego płomieniami grilla, opalanego wyłącznie węglem i drewnem. Jest obficie, wyraziście i międzynarodowo, bo MUNJA sięga kulinarnie dalej niż dawne granice Jugosławii. 

Tak ciekawy gastronomiczny koncept stworzyła pełna energii i miłości do Warszawy rodzina z Czarnogóry. Ten niewielki kraj liczący 620 tysięcy obywateli ze stolicą w Podgoricy zamieszkaną przez mniej więcej tyle osób, co warszawska Wola, słynie z wielkiej gościnności. I tę gościnność poczujesz już od progu MUNJI. Stąd każdy obowiązkowo musi wyjść najedzony i szczęśliwy!

Za smaki dań MUNJI odpowiada chef Łukasz Piotrowski związany ze sceną gastronomiczną od 12 lat. Fachu uczył się od najlepszych warszawskich szefów kuchni, a umiejętności w zakresie sous-vide dopracowywał na szkoleniach u Bruno Goussaulta. Zanim objął dowodzenie kuchnią MUNJI zwiedził wszystkie zakątki Bałkanów i Włoch. Do tamtejszych przepisów dodał szczyptę własnej kreatywności, garść wybitnego talentu, a całość doprawił nowoczesnym twistem.

W tutejszym menu znajdziesz pozycje typowe dla kuchni czarnogórskiej, serbskiej i chorwackiej. Nie sposób jej sobie wyobrazić bez pljeskavicy, ćevapi czy punjene lignje. Przechodząc obok kuchni wyczujesz zapewne woń kajmaku i słynnej szynki Pršut.

Tip dla miłośników owoców morza:

Jeśli cenisz jakość, możesz samodzielnie wybrać świeże ryby i owoce morza wprost z witryny zasypanej kruszonym lodem. Dorada, tuńczyk, ostrygi, krewetki i kalmary będą tu na Ciebie czekać każdego dnia. Po prostu podejdź do otwartej kuchni i powiedz na co masz ochotę! :)

Adres:
ul. Grzybowska 60

Czynne

pon - czw
12.00 - 23.00
pt
12.00 - 00.00
sob
13.00 - 00.00
ndz
13.00 - 22.00

+48 509 069 440 
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Spróbujesz tutaj także wyśmienitej picy adriatyckiej. Niemniej jednak kuchnia adriatycka czerpie również z Półwyspu Apenińskiego, zatem w MUNJI w Browarach Warszawskich możesz zamówić wyśmienite włoskie pasty i inne dania bazujące na oryginalnych produktach i recepturach pochodzących z Włoch. 

Ich motto to „Jedz, pij i biesiaduj bez granic!”.  Kto oglądał legendarną polską komedię „Jak rozpętałem II wojnę światową” ten wie, jak ciężko odejść od bałkańskiego stołu. Zwłaszcza, że w tej części Europy z deserów najmocniejszą (nomen omen) renomą cieszy się... rakija ;) Choć akurat MUNJA ma smykałkę do słodkości.

A co to właściwie znaczy „munja”? Otóż „munja”, a w zasadzie „му́ња” to w serbsko-chorwackim ni mniej, ni więcej tylko „piorun”. I tu wszystko się zgadza, bo MUNJA w Browarach Warszawskich pojawiła się jak grom z jasnego nieba. A jeśli chcesz lepiej zrozumieć, skąd taka nazwa, czym karmi się bałkańska dusza i skąd w Serbach, Chorwatach i Czarnogórcach nieustające pragnienie dobrej zabawy, to wpadaj do MUNJI – najlepiej piorunem. 

Vidimo se!

KAWA Z DOWOLNYM CIASTKIEM

dla pracowników Browarów Warszawskich

3

Croque na brunch -20% z kodem wiosna

-20%