pięciogwiazdkowy pałac indyjskich smaków
Rzadko zdarza się by lokal w pełni oddawał swoje pochodzenie i z powodzeniem zakorzeniał się w innej kulturze. W Bombaj Masala Wola ze wszech miar bije indyjskość i orientalność, która już od progu otuli cię gamą egzotycznych zapachów i smaków.
Koncept zaoferuje przede wszystkim to, czym indyjskie miasto żyje na co dzień, czyli prawdziwy street food inspirowany bombajskimi Irani Cafe - burgery jagnięce i wegetariańskie, duszone warzywa z bułeczkami czy masala chai.
Nie zabraknie też klasycznych pozycji figurujących na szczycie dań kuchni indyjskiej - jednak przygotowane przez szefa kuchni – rodzimego Hindusa sprawią, że poczujesz się jak w pałacu indyjskich smaków i aromatów.
Już nie musisz wyjeżdżać do Indii. Prawdziwy Bombaj czeka na Ciebie w samym sercu Woli. Gwarantujemy, że do tego miejsca będziesz wracać niejednokrotnie po więcej i jeszcze więcej.
kwadratowe rolki na miejscu!
O tym, jak smakuje sushi przygotowywane w Japonkach przez Dawida Uszyńskiego przekonać mógł się każdy kto zdecydował się zamówić je na wynos.
W kwadratowych rolkach każdy detal dopracowany jest z najwyższym namaszczeniem, tak by żaden z nich nie zdominował najważniejszego przekazu i smaku.
Te nieoczywiste połączenia idealnie współgrają a sushi od Japonki nie tylko uchodzi za najmodniejsze i jedno z najlepszych w stolicy, ale zostało docenione również przez Vouge czy kulinarny magazyn Kukbuk - i my też nie skłamiemy mówiąc, że lepszego sushi w Warszawie nie zjecie.
Od teraz nie tylko na wynos, ale również na miejscu!
To jest prawdziwa niespodzianka!
Dania z El Patrón nie tylko obłędnie wyglądają, ale również smakują.
Wystarczy, że odwiedzisz Food Hall Browary, a już od progu, zapach doprowadzi Cię do celu – to jedyny koncept, który serwuje kuchnie z dalekiej Ameryki Północnej.
W menu m.in. burrito z wolno pieczoną wołowiną lub w opcji vegańskiej, taco z jackfruitem i boczniakiem z chipotle lub chrupiącymi krewetkami, quesadilla z szarpanym kurczakiem z chorizo, salsa w dowolnych wariantach (neutralna lub o różnych stopniach pikantności), nachosy a nawet sopa de tortilla, czyli bulion mięsny, z tortillą, serem, avokado, kolendrą, kukurydzą i pomidorami.
Do zobaczenia!
El Patrón, czyli co nam zgotował Meksyk
Meksykanie nie komplikują sobie życia - gotują z miłością, ale w kuchni wykorzystują najprostsze
składniki. I może właśnie w tym tkwi przepis na sukces – w prostocie i umiejętności odpowiedniego łączenia różnorodnych smaków, bo to co oferuje El Patrón wygląda i smakuje wyśmienicie.
Bogactwo kolorów i aromatów daje unikalną i wyrazistą mieszankę doznań (którą my oceniamy na pięć papryczek!)
Wygłodniały browarowych nowości? U nas odnajdziesz swoją kulinarną bratnią duszę. Najnowsze otwarcia to kompilacja najlepszych smaków, aromatów i doznań.
A jeśli nie możesz się zdecydować - polecamy spróbować wszystkiego!