SEZON GRILLOWY CZAS START!
Stara jak świat (i jak obróbka termiczna jedzenia węglem) zasada głosi, że gdy temperatura o zmierzchu nie spada poniżej 10 stopni, to wstyd nie odpalić grilla! No i nadeszła ta wiekopomna chwila, zatem doczyśćcie czym prędzej czasze swoich grilli i... wbijajcie do nas po wszystko, co zapewni Wam sławę najlepszych grillmasterów na dzielni.
Po pierwsze – takie mięsa tylko w Crazy Butcher
Rasowe, jak bydło, które sami hodują, soczyste niczym owocki, tyle że mniej wegańskie – kiełbasy, stejki, udka, skrzydełka, boczusie i inne części mięsnego abecadła, które trafiają do tych mięsnych delikatesów sprawią, że znajomi zaproszeni na grilla obsypią Was komplementami i zmienią na fejsie status na #jaramsięgrillem ;)
Po drugie – polej to sosem od Piccola Italia
No i znów sorry. Jeśli chcesz iść do spożywczaka po majonez fabryczny, to Twoja strata. Jeśli z kolei chcesz rozkochać w sobie towarzystwo i mieć pewność, że tak zajegrillstych sosów, jak na Twoim grillu nie będzie u tych spod czwórki, to wbijaj do delikatesów sąsiadujących z królestwem mięs. W Piccola Italia poprzeczka poszła wyżej niż gdziekolwiek, bo ogarniecie tu m.in.: majonez mojito i spritzz, sos hollywood z jadalnym brokatem, sosy BBQ w wariantach La'nduja, alabama perry i whiskey Tennesee i cały przegląd sals. Tu też dorwiecie włoskie wina i oliwki dla tych, co mniej mięsko, a bardziej wege.
Po trzecie – wrzuć na grilla ser
...i słuchaj, jak znajomi mówią: „O mon dieu! Co za smaque!”. Bo ser i grill to idealne połączenie. A gdzie fantastyczny francuski ser, tam koniecznie francuskie wino. A gdzie to wino i te sery? Jak to gdzie? Wiadomox, że w Le Paradox! ;)
Po czwarte – gdzie kiełba i stek, tam bułka i chleb
No i znów – nie musimy tłumaczyć, że skoro do Bakery Browary Warszawskie przyjeżdżają telewizje kulinarne, wpadają blogerzy, a potem wszyscy mlaszczą z zachwytu i wypiekami na twarzach nad ich pieczywami, to i Twoi znajomi padną z zachwytu.
No i tak wygląda udany grill by Browary Warszawskie. Przetestuj na znajomych nasz przepis na idealne grillowanie i kup tylko coś na komary, bo one na grilla też raczej wpadną ;)