Coś na słono? Kanapki, tarty, croissanty wytrawne (również w wersjach na ciepło) oraz jogurty. Może jednak „chodzi za Tobą” coś słodkiego? Gorąco polecamy croissanty z nadzieniem, ciasto, bądź puszyste jak chmurka pączki w wielu wariantach smakowych. Absolutnym hitem są pączki z pistacją. Na orzeźwienie poleca się wiosenna nowość - lemoniada marakuja lub grejpfrut i świeżo wyciskane soki. Dla smakoszy kawy jest frappe czekoladowo-miętowe czy tonic espresso.
Weekendowe, bombajskie śniadania Bombaj Masala Wola, serwowane z filiżanką indyjskiej herbaty Chai Masala. Do wyboru między innymi indyjska jajecznica ze smażonymi płatkami ryżowymi i pikantnym kotlecikiem warzywnym, duszony ser paneer czy duszone pomidory z warzywami i bułeczkami pao. Czymś, czego zapewne nie próbowałeś jest chlebek z glinianego pieca tandoor nadziewany białym serem i bakaliami.
PRZYJDŹ NA NIEBANALNE KOMBINAJCE ŚNIADANIOWE. NIECH "GDZIE BY TU ZJEŚĆ" ZASTĄPI "JEM W BROWARACH".
A TY KTÓRE MIEJSCE WYBIERZESZ?
O której Hiszpanie jedzą śniadanie? W weekendy lubią poleżeć w łóżku trochę dłużej i śniadanie zaczynają zazwyczaj przed południem. Wrzuć na luz i wpadaj na śniadanie do Sobremesa Tapas Bar między 11.00, a 13.00 w każdy weekend! W ofercie między innymi hiszpańska kanapka z panierowanymi kalmarami, aioli kaparowym, tomaca, warzywami, domowymi piklami i patatas bravas. Coś na słodko? Zdecydowanie churros i kawa.
W dobro&dobro cafe do wyboru do koloru. W ofercie śniadaniowej znajdziecie: owsiankę, granolę z mango czy tosty po warszawsku. Brzmi pysznie? To co powiecie na mini pankejki, omlet z boczkiem, tost z awokado i łososiem czy szakszukę? Ponadto od poniedziałku do piątku w godz. 8-11 do każdego śniadania kawa klasyczna za 1 zł! A jeśli już jesteśmy przy kawach to nowością sezonową jest latte truskawkowa z dodatkiem naturalnego puree z truskawek, cappuorange - podwójne espresso przedłużone sokiem pomarańczowym i latte banan-biała czekolada. Obłęd!
Bakery serwuje gorące croissanty na bazie naturalnych składników. Z nuttellą, sernikiem, białą czekoladą, migdałami i wiele innych. Warto spróbować kanapek z chlebem na tradycyjnym zakwasie. Największą popularnością cieszą się: brioche z pastą jajeczną oraz kanapka z jajkiem i awokado czy też bagietka z serem i szynką. Pomysłem na wyborne śniadanie może być także tradycyjna, włoska focaccia. Możecie też liczyć na “małą czarną”, która każdego postawi na nogi!
Świeżo i kolorowo, bo wiosenne menu już w kawiarni! Brioszki, lemoniady, kawy sezonowe i napary herbaciane (nowością jest napar z hibiskusa). Większy głód? Kanapki dla mięsożerców z szynką serrano i dla wegan z kotletem warzywnym. Oczywiście możecie sobie urozmaicić poranek klasykiem - jajecznicą, która teraz występuje w wiosennej wersji ze smażonymi rzodkiewkami.