W Gastronomji absolutną nowością są cztery wystrzałowe, autorskie koktajle: Blackberry Sidecar, Conniseur’s Garden, Vanilla Beach oraz Mrs. Lavender. W parze z koktajlami idzie nowe menu z zakąskami. Nie przegapcie prawdziwych hitów: Rilette z kaczki z musem jabłkowym, borowikami w majeranku i piklami, smażonych sardynkek podawane z majonezem tom yum i Wasabi lub prasowanego boczku z popcornem z kaszy gryczanej i musem jabłkowym oraz nóżki wieprzowe z musem chrzanowym i ketchupem z palonej cebuli.
Grecka wiosna zawitała także do Olivos Restauracja, a tam między innymi mix owoców morza, kotleciki jagnięce czy filet z dorady. Dodatkowo dwa rodzaje pizzy oraz deska greckich serów i wędlin. Deserową nowością jest mus czekoladowy oprószony kakao, z gałką lodów i świeżą miętą.
Wybór przeogromny, wręcz idealny na nadchodzącą majówkę w Warszawie. Ściąga z listą wszystkich otwartych miejsc tutaj.
JAK SMAKUJE WIOSNA
Czymś świeżym? Wyjątkowym? Długo wyczekiwanym po zimowej stagnacji? Owszem – 3 razy tak, chciałoby się rzec. I tak właśnie wygląda wiosna w Browarach.
Oto do kart wszystkich restauracji w naszych skromnych progach zawitały już wyjątkowe, wiosenne pozycje. Któż z nas nie tęsknił za szparagami, koktajlami z nutą wiosennych smaków, za mięsami i owocami morza w nowalijkowym wydaniu? I to wszystko jest i czeka na tych, którzy tęsknili za tą fantastyczną porą roku.
Dla fanów szparagów, w Pizza Lecentano wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju ‘szparagowe menu’. Na przystawkę polecają się zielone szparagi z szynką parmeńską i jajkiem poche. Dania główne kuszą zupą krem z białych szparagów, pizzą ze szparagami lub tagiatelle z krewetkami tygrysimi i zielonymi szparagami w sosie z sera gorgonzola i zielonego pieprzu. A na dokładkę szparagowa rozkosz pod chrupiącą kruszonką z lodami waniliowymi.
Dla stęsknionych chwil przy grillu, Crazy Butcher ma najlepsze mięsiwo w mieście, starannie wyselekcjonowane, które już wkrótce będzie skwierczeć na ogniu i kusić zapachem wszystkich wokół! Zapach pieczonych kiełbasek i wspaniale doprawionej karkówki to prawdziwe wejście w wiosnę.
W karcie NINE’s Restaurant & Sports Bar sporo mocnych zawodników. Do reprezentacji sekcji kuchni dołączyły m.in. Ravioli z Perliczki w sosie truflowym, Tatar z Łososia, Aglio e Olio z Krewetkami i Surf&Turf Quesadilla. Odkryjcie nowe menu i zadecydujcie, która pozycja strzeli gola! Co więcej, od teraz możecie cieszyć się dłużej pysznym jedzeniem i emocjonującą, sportową atmosferą.
Wiosenna, orzeźwiająca, morska bryza nadciąga z Port Royal MINI! Do karty zawitały ukochane przez Warszawiaków PortRoyalowe klasyki. Smakoszy owoców morza skusi na pewno zupa skandynawska z warzywami, dorszem, oliwą szczypiorkową i grzanką, macka ośmiornicy z pikantnym sosem chimichurri czy też przebojowe, kremowe risotto z owocami morza.